München: Personalne promjene u Misiji

Na svečanom misnom slavlju koje se održalo na blagdan Male Gospe u crkvi St. Michaela mnogobrojnim vjernicima je predstavljen novi dušobrižnik u Misiji fra Ante Ivan Rozić, koji je odlukom uprave Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja dodijeljen našoj misijskoj zajednici, nakon odlaska fra Ante Markovića na mjesto voditelja HKM Rüsselsheim. Fra Ivan je dvije godine svog svećeništva proveo djelujući u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin. Zanimljivo je istaknuti da je fra Ivan potekao iz hrvatskog iseljeništva, rođen je u Stuttgartu, a sada svoj franjevačko-svećeničko poslanje nastavlja među hrvatskim iseljenicima, kako bi svjedočio svoju ljubav i odanost Kristovom nauku.


Ujedno se na ovom misnom slavlju sestra Blaga Vojković povodom odlaska u mirovinu nakon 25. godišnje službe u Misiji oprostila od brojnih vjernika. Na njeno mjesto iz Domovine je stigla sestra Kristijana Branka Erak, koja će preuzeti mjesto tajnice u Misiji.

Misnom slavlju su nazočile časne sestre iz Družbe sestara franjevki od Bezgrešne iz Šibenika, na čelu sa svojom poglavaricom časnom Majkom sestrom Zdravkom Gverić i njenom zamjenicom sestrom Slavicom Bezjak.

Voditelj HKM fra Boris Čarić na početku misnog slavlja pozdravio je novog dušobrižnika fra Antu Ivana Rozića rekavši "Fra Ivane, dobro nam došao i želim ti da darove koje ti je Gospodin udijelio siješ ovdje u našoj misiji. Dobro došao i neka te Gospodin u tvom djelovanju prati svojim blagoslovom".

Fra Ivan je nakon uvodnog pozdrava predvodio misno slavlje. U propovijedi se osvrnuo na Isusove riječi iz evanđelja, ističući kako Isus traži od nas da se odreknemo navezanosti na vlastitu obitelj, navezanosti na materijalne posjede, te navezanosti na zemaljske kriterije. U toj navezanosti često zaboravljamo pitati koji je Božji plan s nama, zaboravljamo tražiti izvor sigurnosti u Isusu. Krist traži nesebičnu ljubav od nas, koliko nosimo svoje križeve je dokaz koliko ljubimo Isusa, poručio je fra Ivan. Misno slavlje su pjevanjem uzveličali članovi mješovitog zbora HKM, uz podršku mladih svirača misije. Pjevače i svirače već godinama uvježbava i usavršava s. Nikolina Bilić, bez čijeg angažmana i neumornog djelovanja bi bilo teško zamisliti misna slavlja u zajednici.

Na kraju misnog slavlja fra Boris je zahvalio sestri Blagi Vojković na nesebičnom i predanom radu u velikoj iseljeničkoj zajednici gdje je provela 25 godina i 9 mjeseci. Na službu u München sestra Blaga je stigla 01. siječnja 1988. i sve do 01. rujna ove godine je obavljala službu tajnice i službu sakristanke u kapeli Bl. Alojzija Stepinca. Svojom jednostavnošću, marljivošću i plemenitošću sestra Blaga-Ana obavljala je posao u župnom uredu, uvijek je bila spremna pomoći svima koji su tražili pomoć ili neki savjet u administrativnim poslovima. Kroz dvadeset i pet godina službe upoznala je mnoge hrvatske obitelji čiji se putovi križaju u misijskim prostorijama u Schwanthalerstr.

Fra Boris je uime cijele misijske zajednice zahvalio sestri Blagi za svaki dan i svaku godinu koju je po Božjem daru ugradila u Misiju. Sestra Blaga se kratkim govorom i zahvalom oprostila od vjernika na misnom slavlju, kao i brojnih članova misijskih skupina koji su bili nazočni nedjeljnom slavlju. Mlade folklorašice su sestri Blagi predale prigodni poklon kao znak sjećanja i duboke zahvalnosti za sve godine koje je provela u zajednici.

Nakon oproštaja od sestre Blage vjernicima je predstavljena nova časna sestra Kristijana Branka Erak koja preuzima službu od s. Blage. Sestra Kristijana je završila Religioznu pedagogiju i katehetiku na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, gdje je predavala vjeronauk u školi.  Fra Boris je s. Kristijani i fra Ivanu poželio da uvijek budu radosni i veseli u pozivu svjedočenja Gospodina. "Nemojte nikada posustati na Gospodnjem putu i budite uvijek sijači Gospodnjih darova svojim riječima, a još više svojim životom i djelima" – poručio je fra Boris.

S. Kristijani i fra Ivanu su također uručeni prigodni pokloni kao znak dobrodošlice u zajednicu.

Fotografije

Anđela Drmić


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1357
Ovaj mjesecOvaj mjesec8361
UkupnoUkupno7623239

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73