Prgomet: Proslava sv. Franje

U nedjelju, 6. listopada 2013., fra Anđelko Domazet je predvodio slavlje sv. Franje, umjesto u crkvici sv. Franje u Fratarskoj ogradi, u crkvi Sv. Stjepana u Prgometu. Na početku slavlja fra Anđelko potakao na razmišljanje što sv. Franjo znači bilo franjevcima bilo vjernicima i u čemu je Svetac primjer i uzor u našem životu.


Sv. Franjo je lik bogat duhovnim nadahnućima, rekao je fra Anđelko na početku propovijedi, i nastavio naglasivši neke njegove vrline kao što su jednostavnost i poniznost pred Bogom i ljudima, ljubitelj prirode i svega stvorenoga, provodio život u siromaštvu i sa siromašnima, shvatio je ozbiljno Evanđelje provodeći ga u život. Fra Anđelko se zatim osvrnuo na detalj iz Franjina života naglasivši kako je on bio trubadur koji je uveseljavao ljude prije obraćenja, ali je ostao trubadur i poslije obraćenja – Božji trubadur koji je naučio da može biti radostan i u teškim okolnostima života kao što su oskudica ili bolest. Ta Franjina radost jest izazov za svakog čovjeka jer bitni dio kršćanske vjere jest radost. Vjera i radost idu zajedno jer po radosti vidimo koliko je netko blizak Bogu. Naglasio je kako je uvijek potrebno pronaći razlog za nadu i za bolji pogled na situaciju u kojoj netko živi. Najveći neprijatelj radosti jest tvrdoća srca koje se na poseban način ne zna radovati dobru drugoga. Na kraju je propovjednik poručio kako nas sv. Franjo poziva da sačuvamo trag radosti u životu bez obzira na situaciju života.

Na kraju slavlja župnik fra Ante Vugdelija je zahvalio propovjedniku, zboru i svima koji su doprinijeli ovom slavlju koje će se nastaviti u zgradi osnovne škole u Prgometu.  Pozvao je sve prisutne vjernike da dođu u zgradu školu na druženje i radovanje. Župljani su u školi pripremili zakusku, a vrsni pjevači su zapjevali narodne pjesme u čemu im je pomogao fra Stipica Grgat svirajući diple.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš: Festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo" (pozivnica)

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1050
Ovaj mjesecOvaj mjesec53326
UkupnoUkupno7188978

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64