Berlin: Održana 7. internacionalna dječja krunica

U petak, 25. listopada 2013. god., u crkvi sv. Sebastijana svečani zvuk crkvenih zvona najavio je dolazak berlinskog kardinala Dr. Reinera Maria Woelkia u našu misijsku zajednicu koja je po sedmi puta bila domaćin dječje internacionalne krunice pod motom In der Schule Mariens im Glauben wachsen i to, ovoga puta, u sklopu završetka Godine vjere. Uz našu hrvatsku zajednicu, sudjelovale su još i poljska, koreanska, vjetnamska i njemačka zajednica. Nakon uvodnog pozdrava koji je održao župnik i voditelj misije fra Petar Čirko, berlinski je kardinal pozdravio okupljenu djecu, voditelje stranih misija, te ostale svećenike i vjernike te kratko uveo u molitvu krunice razmišljajući upravo o motu pod kojim se krunica i održavala te je istaknuo Mariju kao uzor vjere danas.

Kardinal je predvodio krunicu, dok su mladi iz Zbora i Frame naviještali pojedina otajstva i molitvene nakane za različite kontinente i obitelji koje na njima žive. Djeca koja su predmolila krunicu na svojim materinjim jezicima, bila su obučena u različite boje majica koje su za tu prigodu posebno napravljenje i njima darovane od strane naše misije.

Zbor mladih pod vodstvom Suzane Smolković predvodio je pjevanje, dok su framaši te djeca iz naše misije animirali djecu i prisutne te im pokazivali pokrete uz pjesme, kako bi svi mogli na što bolji način sudjelovati u moljenju krunice.

Po završetku krunice, mladi su donijeli pred oltar posebno izrađenu veliku misijsku krunicu, dok su kardinal, a potom i svi ostali, kod Gospinog kipa položili po jednu ružu.

Sva su djeca, također, na samom početku dobili na dar po jednu misijsku krunicu u različitim bojama, a ostali uz to i molitve te papinu sličicu na dar. Na koncu krunice, za sve je pripravljena mala zakuska na izlazu iz crkve gdje su se djeca i odrasli okupili i ostali na druženju.

Potrebno je, također, istaknuti kako je novi berlinski kardinal Dr. Woelki toplo dočekan od naše zajednice te su se mnogi nakon krunice htjeli s njime pozdraviti i napraviti fotografiju za uspomenu. Kardinal je blagoslivljao djecu, pozdravljao odrasle te se rado s njima i fotografirao i družio.

Na koncu, potrebno je zahvaliti svima, a na poseban način Zboru mladih  i njihovoj voditeljici Suzani, te Framašima i drugim angažiranim mladima koje je za krunicu pripremala Anica, te naravno i svim ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli da se krunica održi na ovako svečan i dostojanstven način.

Fotografije

fra Ivan Macut


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas154
Ovaj mjesecOvaj mjesec67735
UkupnoUkupno7610236

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38