Šibenik-Varoš: Susret kninskih i šibenskih ministranata

Preko 60 kninskih i šibenskih ministranata susrelo se u subotu, 11. siječnja 2014. Domaćin susreta bila je šibenska Župa Gospe van Grada i fra Perica Maslać, župni vikar. U subotnje jutro prema Krešimirovu gradu krenula su 42 putnika, od kojih većina bijahu ministranti, zajedno sa župnim animatorima. Voditelj puta bio je fra Šimun Markulin.


Po dolasku u Šibenik ministrantskoj zajednici iz Knina pridružili su se domaćini - ministranti iz starodrevne Župe Gospe van Grada. Mogao je započeti zajednički edukativni obilazak znamenitosti Šibenika. Prva postaja bila je župna crkva Gospe van Grada i Park fra Luje Maruna, s kipom sv. Franje Asiškoga. Nakon obilaska znamenitosti Župe-domaćina, ministranti su se uputili prema samostanu Sv. Frane i nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića. Potom su obišli šibensku prvostolnicu, majku svih crkava Šibenske biskupije. U sjećanju je osobito ostao posjet znamenitoj katedralnoj krstionici.

Prolazak kroz šibenske kale i portune još je jednom probudio čar mediteranskog ugođaja, koji nas je pratio sve do samostana i crkve Sv. Lovre mučenika, gdje su ministranti molili na grobu majke Klare Žižić za njezinu beatifikaciju. Hitre ministrantske noge uskoro su se našle pred samostanom Sv. Luce, a s ulice se prolomio spontani pljesak upućen benediktinkama, koje su uskoro potvrdile da i pljesak može otvoriti vrata klauzurnoga samostana.

Uslijedio je posjet Družbi sestara franjevki od Bezgrješne, gdje su sestre još jednom iskazale radost susreta sa svim ljudima koji dolaze u kuću-maticu. Tom je prigodom s. Zdravka Gverić, vrhovna poglavarica, ministrantima približila razvoj družbe, posebno se osvrnuvši na život majke Klare Žižić. Ugodno druženje nastavljeno je uz domjenak.

Poslije ručka u župnoj kući domaćina, ministranti su se uputili s fra Pericom i fra Šimunom u športsku dvoranu Tehničke škole. Nekoliko ekipa nastojalo je postići najbolji uspjeh, a na kraju su se Šibenčani pokazali boljima te su zaslužno i primili pobjednički pehar, a i ekipa drugog mjesta ponijela je sa sobom u Knin prigodni pehar.

Susret je završio s obećanjem da će Šibenčani uzvratiti posjet Zvonimirovu gradu.

Fotografije

Fra Perica Maslać


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas927
Ovaj mjesecOvaj mjesec56991
UkupnoUkupno7440691

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 78