Zagreb: Proslava Majke Božje Lurdske

Svetkovina Majke Božje Lurdske svečano je proslavljena u istoimenoj crkvi u Zagrebu u utorak, 11. veljače 2014. Za svetkovinu su se župljani i brojni vjernici pripremali devetnicom (2. – 10. veljače), koju su predvodili: don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu, dr. don Ivan Bodrožić, prof. na KBF-u u Zagrebu te dr. fra Luka Tomašević, prof. na KBF-u u Splitu. Svaku večer pjevanje je predvodio jedan od  zborova župe i svetišta (Dječji zbor, Zbor fra Ante Antića, Zbor Frame i Mješoviti veliki zbor). Devetnica je u životima vjernika, koji su svaku večer ispunjali crkvu do posljednjeg mjesta, stvarala pravu duhovnu pripravu za proslavu Zaštitnice župe i svetišta.


Na samu svetkovinu župe, 11. veljače, veliki broj vjernika cijeloga je dana ispunjao Svetište, koje je u duboko u srcu mnogim Zagrepčanima. Svete mise slavljene su cijelo prije podne. U poslije podnevnim satima sv. misa za bolesnike slavljena je u 16 sati (predvodio fra Luka Tomašević), poslije koje su teži bolesnici pristupali sakramentu bolesničkog pomazanja. Središnje misno slavlje u 19 sati predvodio je pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski. U koncelebraciji su bili svećenici iz samostana i svećenici Maksimirsko-trnjanskog dekanata. Otac biskup je s vjernim narodom podijelio radost i poruku Marijine svetkovine te potaknuo na vjerno nasljedovanje Marijine vjere, nade i ljubavi. Poručio je i da smo "osobito pozvani moliti za blagoslov naših obitelji i cijeloga našega naroda".

Na kraju sv. mise gvardijan fra Mate Matić zahvalio je predvoditelju misnog slavlja i svim koncelebrantima. Posebnu zahvalu izrekao je vjernicima koji su se okupili u velikom broju, kao i onima koji su uložili mnogo ljubavi u ovogodišnju pripravu za slavlje, svim dobročiniteljima župe i svetišta.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3
Ovaj mjesecOvaj mjesec44290
UkupnoUkupno7179942

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41