Sinj: Primanja i obećanja u Framu

Frama Župe Gospe Sinjske svečano je proslavila obećanja i primanja novih članova u mjesno bratstvo. U petak, 28. veljače 2014., u samostanskoj kapeli slavljen je Obred primanja. U Framu je primljeno 20 novih članova. Obred primanja uz fra Antonia Mravka vodila je Iva Ilijić, predsjednica Frame Gospe Sinjske.

U nedjelju, 1. ožujka, u crkvi Gospe Sinjske pod motom „Od sad idem kamo šalješ me ti“, 17 framaša je po prvi put izreklo i obnovilo svoja obećanja. Tim činom framaši su izrekli da će živjet svoj krsni savez s Bogom posvećujući svoju mladost Kristu da žive Evanđelje u bratstvu Franjevačke mladeži.


Obećanici su u procesiji ušli u crkvu noseći svijeće. Za ovu prigodu s. Jelena Mijić izradila je Tau na kojem su obećanici ostavljali svijeće izražavajući želju da svojim mladenačkim poletom i zauzetošću u župnoj zajednici, uz pomoć svetog Franje Asiškog, budu širitelji franjevačke karime. Framašima potporu su došli izrazit predstavnici Frama: Sv. Obitelji i Gospe od Zdravlja iz Splita, Hrvaca, Otoka, Turjaka i Metkovića te članovi FSR-a Gospe Sinjske, najstarije zajednice u Župi koja djeluje od 1871. godine, i kroz koju je prošlo više od 1300 članova. Preko svete mise pjevao je Zbor Frame Gospe Sinjske pod vodstvom fra Jure Župića.

Svetu misu i obred obećanja predvodio je fra Ivan Vuletić, duhovni asistent Splitsko-dubrovačkog bratstva uz koncelebraciju gvardijana fra Petra Klapeža, župnika fra Ante Bilokapića, župnih vikara fra Stipe Šušnjare i fra Antonia Mravka. U propovijedi fra Ivan je mlade framaše pozvao da svojim životom svjedoče 'dobro'. Da Župi i Svetištu Gospe Sinjske daruju mladenački polet koji će se temeljiti na duhovnosti sv. Franje Asiškog. Čestitku mladina uputio je župnik fra Ante Bilokapić i gvardijan fra Petar Klapež. Frama Gospe Sinjske uz simpatizere koji nisu pristupili primanju, broji 45 članova i predstavlja jednu od najaktivnijih zajednica u Župi.

Fotografije možete pogledati na stranicama Gospe Sinjske. 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas495
Ovaj mjesecOvaj mjesec74192
UkupnoUkupno7541025

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64