Kršćanska solidarnost iz Kelkheima

U nedjelju, 2. ožujka 2014., u zajednici Main-Taunus/Hochtaunus euharistijsko je slavlje bilo posvećeno djeci. Dječji glasovi uljepšali su nedjeljnu euharistiju pjevanjem i čitanjem. Župnik, fra Marinko Vukman, pastoralna suradnica, s. Magdalena Višić, župno vijeće i drugi angažirani vjernici, svakog tjedna razmišljaju o tome kako će što ljepše pripremiti i organizirati nedjeljne kršćanske sastanke. Iz nedjelje u nedjelju vidi se kako raste zajedništvo i kako su svi vjernici na različite načine uključeni u aktivan kršćanski život u slavljenju Boga, naviještanju Riječi Božje, u služenju drugima, posebno siromašnima i potrebnima.

Svake prve nedjelje u mjesecu župa Main-Taunus/Hochtaunus skuplja milodare za potrebne i siromašne. Ove nedjelje skupljeno je 3500 eura za pomoć stradalima od poplava na sisačkom, karlovačkom i zagrebačkom području. Ova će sredstva biti uplaćena na račun Hrvatskog Caritasa s tom namjenom. Župnik fra Marinko također je najavio da će sljedeća akcija biti pomoć Caritasu BiH za pomoć hrvatskim obiteljima u trenutno teškim ekonomskim prilikama. Naglasio je kako je divno saznanje, da je Caritas BiH, novčano pomogao stradalima od poplava u Republici Hrvatskoj.

Mreža i umreženost onih koji ljube, jača je od svakog zla vremena i njegovih posljedica. Ljubav prema bližnjemu ne pita za ime i prezime, nego se jednostavno aktivno zauzima za potrebitoga, siromašnoga, obespravljenoga, odbačenoga, pregaženoga čovjeka. Zajednica koju vodi, kao i zajednice koje je vodio fra Marinko naučile su da vjera nije samo "sklapanje ruku na molitvu" nego i djelotvorna ljubav i solidarnost prema blizima i dalekima. Kilometarska udaljenost nije nikakav kriterij ljubavi i solidarnosti. Tako ljubav iz Kelkheima može doći do Fukushime, do Konga, ali vidi i one u Kelkheimu, jer je ova župa sudjelovala u pomoći socijalnim projektima grada Kelkheima. Možemo zaključiti da bi i papa Franjo, ako ova vijest dođe na facebook, mogao kliknuti na "SVIĐA MI SE", "Gefällt mir", " I like it".


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas583
Ovaj mjesecOvaj mjesec74280
UkupnoUkupno7541113

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38