Predstavljanje novog župnog vijeća HKŽ München

Za vrijeme misnog slavlja u crkvi St. Michael u središtu Münchena u nedjelju, 16. ožujka su hrvatskim vjernicima predstavljeni novi članovi župnog vijeća koji su izabrani na izborima 16. veljače 2014. godine. Ovo je već četvrti saziv župnog vijeća koje je osnovano po uzoru na pastoralna župna vijeća u njemačkim župama. Misno slavlje je predvodio voditelj HKŽ-a fra Boris Čarić uz kojega je bio i đakon Mate Kutleše. Predvođeni ministrantima novi članovi župnog vijeća su u kratkoj procesiji kroz središte Crkve simbolično pokazali da su krenuli na put služenju svojoj zajednici i hrvatskom narodu, kako je to u svojoj propovijedi istaknuo fra Boris.


"Svi ste vi danas krenuli na jedno hodočašće na kojem putujete prema jednom cilju a to je služenje Gospodinu i crkvenoj zajednici. Radujem se da vas se 18 odazvalo pozivu da služite Gospodinu i da na taj način budete poveznica između pastoralnog osoblja i vjernika naše župe. Svi smo mi kao vjernici pozvani staviti svoje talente na dobrobit zajednice u kojoj živimo, i neka Gospodin nagradi vašu odluku da ste unatoč mnogobrojnim privatnim obavezama spremni uložiti svoje vrijeme i svoje sposobnosti na dobrobit cijele naše zajednice" riječi su koje je fra Boris uputio novim članovima Župnog vijeća.

U novo Župno vijeće izabrani su sljedeći članovi: Ante Moro, Ante Jeličić, Franjo Barišić, Ružica Barišić, Viktor Bakula, Nevenka Jeličić, Dinko Josip Grgić, Kornelija Brkić, Julija Jurković, Anđela Drmić, Denis Bobanović, Florian Grubišin, Kristina Bijelić, Vera Vidović, Ivan Lažeta, Radovan Radas, Dušan Pavić i Ivana Pušić. Novom Župnom vijeću još su po službi pridruženi i sestra Nikolina Bilić, fra Ante Ivan Rozić i fra Boris Čarić. Uzvišenost ovom misnom slavlju podario je nastup crkvenog zbora HKŽ München pod ravnanjem sestre Nikoline Bilić, koji kao i svake nedjelje svojim pjevanjem unseu toplinu i radost u vjernička srca.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas690
Ovaj mjesecOvaj mjesec46923
UkupnoUkupno7182575

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45