Ogorje: Proslava sv. Jure

Na području franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja jedanaest je crkava posvećeno svetom Juri: Baćina, Drašnice, Žitnić, Drvenik, Gračac, Kruševo, Ogorje, Radošić, Rupe, Sitno i Unešić. Među njima i župa Ogorje svečano liturgijski slavi svoga zaštitnika sv. Juru, mučenika, 23. travnja. Na poziv župnika fra Stipe Bešlića, župni vikar župe Gospe van GradaŠibenik fra Perica Maslać predvodio je euharistijsko slavlje, u nazočnosti i sudjelovanju župljana i hodočasnika.

U koncelebraciji su sudjelovali, osim župnika, fra Šimun Markulin župni vikar u župi sv. Ante Knin, fra Božo Gulić župnik župe sv. Marka Crivac i fra Josip Grgić župnik župe sv. Josipa radnika u Kadinoj Glavici. Nakon što je fra Perica pred kipom sv. Jure izmolio litanije Svih svetih, otpočela je sv. Misa u kojoj su sudjelovali vjernici čitanjem, pjevanjem, molitvom i zagovorom sv. Juri. Evanđelje je navijestio fra Šimun.

Fra Perica je u propovijedi približio lik sv. Jure koji  je kao rimski vojnik mučenički umro za vjeru u Isusa Krista još u Rimsko vrijeme. Nema tih rimljana, ali Jure živi, naglasio je propovjednik, i mi ga slavimo kao primjer vjernosti Kristu. Propovijed je završila molitvom: Tvoja hrabrost sveti Jure neka prijeđe na nas. Tvoja vjernost, Bogu i Crkvi, neka prijeđe na nas, da u nama bude i hrabrosti i vjernosti, ne samo danas kad Te slavimo i molimo, nego u našoj svagdašnjici, neka nam Božja bude uporište i utjeha. Amen.

Prije završnoga misnog blagoslova zahvalnost propovjedniku, svećenicima i vjernicima izrekao je župnik fra Stipe. Poslije misnog slavlja i zajedničke foto – uspomene pridružuju se i druga braća na zajedničko druženje u župnoj kući, a atmosferu koja je vladala potvrđuje i nacrtani grafit: „I' m so !“

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas297
Ovaj mjesecOvaj mjesec71892
UkupnoUkupno7538725

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 25