Proslava Majčina dana u Wuppertalu

Hrvatska katolička misija iz Wuppertala proslavila je 10. svibnja 2014. godine u Gemeindesaal Hottenstein Majčin dan. U punoj dvorani proslava je započela intoniranjem hrvatske himne da bi nakon toga voditelj misije fra Josip Repeša pozdravio sve okupljene te zahvalio svima tko je pomogao da se ova proslava u čast majkama održi.

Bogat kulturni program započeo je nastupom djece iz misije, koji su svojim prigodnim recitacijama oduševili sve  roditelje i za to dobili veliki aplauz. Djecu je sa recitalima i pjesmom pripremio  pastoralni suradnik Marko Peulić, koji ih je pratio i na klavijaturama. Potom su djeca i mladi članovi misijske folklorne skupine “Zagreb” otplesali plesove Slavonije i Baranje. Pjesme i folklorne plesove pripremila je Anđelka Marić.

Odrasli iz folklorne skupine “Zagreb” otplesali su plesove iz Međimurja i Slavonije zaradivši također veliki aplauz. Na kraju programa djeca su svojim majkama odnijela crvenu ružu pa je potekla i koja suza radosnica na licama majki.

U zabavnom dijelu programa nastupio je VIS Jorgovani sa svojim voditeljem Damirom Žilićem. Damir je najprije sa fra Josipom otpjevao pjesmu od Prvljavog kazališta “Ruža hrvatska” da bi nastavio sa starim rock baladama koje su publika jako dobro prihvatila.

Domaćini su se potrudili da pripreme domaće hrane i pića za sve ukuse, a vesela i raspjevana atmosfera potrajala je do sitnih sati.

Na svetim misama u nedjelju 11. svibnja 2014. godine vjernici HKM Wuppertal u moitvi su zahvalili Svemogućem Bogu na daru majčinstva kao i molili za nova duhovna zvanja. Sve prisutne majke su dobile za poklon ružu a svi ostali vjernici molitvene knjižice za duhovna zvanja.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1796
Ovaj mjesecOvaj mjesec57860
UkupnoUkupno7441560

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64