Imotski: Susret invalida, bolesnika i osoba s posebnim potrebama

U organizaciji Udruge sv. Vinka Paulskog – Konferencija sv. Duje iz Splita u Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom u subotu 7. lipnja održan je susret invalida, bolesnika i osoba s posebnim potrebama. Na susretu je bilo više od 200 sudionika – štićenika i njihovih pratitelja – iz Splita, Makarske, Otoka kod Sinja, Trogira, Vrlike i Imotskog.


Susret je počeo prigodom za svetu ispovijed u 10.30 sati, nakon čega je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predvodio samostanski i župni vikar fra Zoran Kutleša, uz koncelebraciju don Pavla Banića, župnika župe sv. Marka u Makarskoj. Na početku mise sve je sudionike susreta pozdravio imotski gvardijan fra Kristian Stipanović, uz želju da susret za sve prisutne bude uistinu radostan događaj.

U prigodnoj propovijedi fra Zoran je rekao da nam evanđelisti svjedoče kako je Gospodin Isus imao posebnu ljubav prema bolesnicima i siromasima. No, Isus i danas nastavlja iskazivati svoju ljubav prema potrebnima, a osobito to čini po dobrim ljudima koji se nesebično stavljaju njima na službu. Spomenuo je primjer kako je neki umjetnik naslikao Isusa bez ruku i nogu, uz tumačenje kako smo danas mi vjernici pozvani biti Isusove ruke i noge, odnosno staviti se na raspolaganje Gospodinu da po nama čini dobra djela u svijetu. Svi možemo doprinijeti dobru naših bližnjih, pa čak i sami bolesnici i nemoćni. Naime, i oni mogu svojom molitvom i vjerničkim nošenjem križa pomoći spasenju svojih bližnjih.

Nakon propovijedi prisutni su bolesnici u pratnji pristupili pred oltar te su im fra Zoran, don Pavao i imotski župni vikar fra Ivan Vuletić podijelili sakrament bolesničkog pomazanja.

Na kraju mise prigodne je poklone fra Zoranu, don Pavlu i fra Kristianu u znak zahvalnosti uručila gđa Lucija-Jozica Vlahović, koordinatorica Udruge sv. Vinka.

Nakon euharistijskog slavlja članovi dječjeg zbora župe sv. Luke iz Otoka kod Sinja pod vodstvom s. Beatrice izveli su prigodni recital i otpjevali nekoliko pjesama. Susret se nakon tog programa nastavio ručkom i druženjem pod samostanskim cedrom.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1166
Ovaj mjesecOvaj mjesec71785
UkupnoUkupno7455485

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53