Kijevo: Proslavljen blagdan Gospe Karmelske

 

Slavlje proslave Gospe Karmelske u župi Kijevo u srijedu, 16. srpnja 2014., započelo je milenijskim fotografiranjem ispred župne crkve Sv. Mihovila, a zatim procesijom u kojoj su djevojke u narodnim nošnjama nosile kip Gospe Karmelske. Euharistijsko slavlje je predvodio kninski gvardijan fra Marko Duran, a u slavlju su još sudjelovali 21 svećenik te novaci s Visovca.


Fra Marko je u propovijedi pozvao vjernike da slijede primjer blažene Djevice Marije i kao njezini štovatelji budu plodna lijepa zemlja za Gospodina odričući se osobnih želja i prohtjeva, noseći križ s Isusom, služeći Bogu i ljudima, pretačući Božji glas u svoj život te molitvom i vršenjem svakodnevnih obveza daju svjedočanstvo svetosti i vjere.

Pjevanje je predvodio župni zbor pod ravnanjem Amalije Gojević, a čitanja i molitvu vjernika navijestili su franjevački novaci.

Na kraju slavlja župnik fra Ivan Buljević zahvalio je svima na sudjelovanju u slavlju, a posebno je pozdravio bivše župnike fra Matu Gverića, fra Luku Delića, fra Jakova Prcelu, fra Tomislava Brekala i fra Danka Glibotića (iako odsutan) jer su oni gradili crkvu Sv. Mihovila koja je bila srušena za vrijeme Domovinskog rata. Svima je zaželio da provedu dan u radosti i miru.

Nakon euharistijskog slavlja održano je kolo ispred crkve i zajednički domjenak koji je organizirao KUD Dinara.

Fotografije 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas415
Ovaj mjesecOvaj mjesec67873
UkupnoUkupno7057604

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84