Permanentno obrazovanje mlađih svećenika

Ovogodišnje permanentno obrazovanje mlađih svećenika Splitske metropolije održano je u kući susreta „Emaus“, u Potocima kod Mostara (BiH). Susret se odvijao od 25. do 28. kolovoza 2014. godine, a bilo je nazočno više od 30 svećenika Splitske metropolije i Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Cijelom susretu su prisustvovali, te i aktivno sudjelovali, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, dubrovački biskup Mate Uzinić te provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, a sve je organizirao i vodio pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije dr. don Nediljko Ante Ančić.


Permanentno obrazovanje se odvijalo pod temom “Obiteljski pastoral u novoj fazi evangelizacije”, te je svaki dan bilo po jedno, odnosno dva predavanja u okviru tematike obiteljskog pastorala. Predavači su bili: prof. dr. Zlatko Miliša, profesor na Filozofskom fakultetu u Osijeku, prof. dr. don Alojzije Čondić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, mr. Zrinka Gregov, profesorica na veleučilištu VERN i mr. fra Petar Klapež, gvardijan Franjevačkog samostana u Sinju. Nakon pojedinog predavanja bio je rad u skupinama, gdje su sudionici mogli detaljnije raspravljati o zadanoj temi, a vrhunac je bio zajednički plenum, gdje bi se pročitao izvještaj rada pojedine skupine i zaključci do kojih je skupina došla, uz mogućnost daljnje rasprave.

Susret je posjetio i mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić koji je izrazio svoju potporu i riječ ohrabrenja mladim svećenicima. Ovo permanentno obrazovanje obilježio je i izlet u Franjevački samostan u Širokom Brijegu, gdje su se mladi svećenici upoznali s vjerničkom poviješću toga kraja, te imali priliku posjetiti bogatu galeriju i riznicu Samostana. Budući da se izlet poklopio s proslavom dvadesete obljetnice osnutka mjesnoga ogranka Franjevačke mladeži, središte izleta bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio mons. Marin Barišić, zajedno sa svećenicima i nekoliko stotina mladih framaša. (Tekst i fotografije: www.nadbiskupija-split.com)


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas260
Ovaj mjesecOvaj mjesec71855
UkupnoUkupno7538688

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23