Tečaj talijanskog jezika i susret s papom Franjom

Život svakog čovjeka je nepredvidljiv i nikad ne znamo što nam donosi, ali vjerujemo da smo u rukamo dobroga Boga koji se za sve događaje u tom životu brine, te dopušta da doživimo određena stvari kako bi nas usmjerio ili vratio na pravi put.

Po završetku akademske godine 2013./14., na zajedničkom sastanku nas bogoslova sa odgojiteljima, odlučeno je da pet bogoslova pođe mjesec dana na učenje stranih jezika. Tri su bogoslova pošla u Njemačku, a dva u Italiju - fra Petar Komljenović i fra Toni Šimunović. Nas dva bogoslova koji smo bili u Italiji, boravili smo u provinciji sv. Mihovila Arkanđela, Puglia-Molise, u gradiću Bitettu, u samostanu beata Giacoma (bl. Jakova Zadranina). Osim nastave, koja je bila organizirana prije podne, odlazili smo i u posjete svetištima i okolnim samostanima kojih ima mnogo. Sudjelovali smo na velikoj procesiji sa brodovima u Molfetti, bili u svetištu Marie Santissime del Pozzo, u katedrali u Bariju i na grobu sv. Nikole putnika.


Spletom sretnih okolnosti, 26. 9. 2014., zajedno sa bogoslovima provincije sv. Mihaela, polazimo u Vatikan gdje smo se 28. 9. 2014. susreli sa papom Franjom i služili sv. misu na Trgu sv. Petra.

Na povratku iz Italije, 30. 9. 2014., smo posjetili svetište Padre Pia i sv. Mihovila na Monte Garganu. Zahvaljujemo Bogu i BDM, a onda provincijalu i magistru bez čijeg truda ne bi bilo moguće organizirati ovaj studij. Zahvalani smo provincijalu, gvardijanu i magistru provincije sv. Mihaela Arkanđela koji su nas primili. „Ljubav govori univerzalnim jezikom, jezikom koji svaki čovjek, ma gdje god se nalazio razumi, a u Bitettu se može osjetiti puno ljubavi!“.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas666
Ovaj mjesecOvaj mjesec46899
UkupnoUkupno7182551

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44