Imotski: Proslava sv. Franje

U subotu, 4. listopada 2014., u Imotskom je svečano proslavljena svetkovina sv. Franje Asiškog, zaštitnika imotske župe. Središnje slavlje počelo je u 10.30 sati procesijom, koju je animirao gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović, a sviranjem su je pratili članovi HPO Gradska glazba Imotski, predvođeni kapelnikom prof. Ivanom Glibotom Crnim.


Nakon procesije uslijedilo je u crkvi sv. Franje euharistijsko slavlje koje je predvodio don Tomislav Ćubelić, katedralni župnik u Splitu i dekan katedralnog dekanata, uz koncelebraciju gvardijana i još 9 svećenika. U prigodnoj propovijedi don Tomislav je naglasio kako život sv. Franje nije „izblijedio“, unatoč tome što je živio prije osam stoljeća. Svojim jedinstvenim odnosom prema Bogu sv. Franjo potiče nas da Božjim očima gledamo sebe i svijet u kojem živimo, osobito siromahe i potlačene. U njegovu životu Evanđelje je bilo vidljivo, što je i nama poticaj da budemo pravi Kristovi svjedoci. Na kraju je don Tomislav svima zaželio da nas proslava svetkovine sv. Franje potakne da se potrudimo biti barem malo bolji vjernici u svom svakodnevnom životu.

Na kraju misnog slavlje prisutne je vjernike pozdravio o. gvardijan, zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli skladnoj i dostojanstvenoj proslavi. Svima je čestitao svetkovinu sv. Franje, osobito članovima franjevačke obitelji.

Poslije euharistijskog slavlja članovi Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) iz Imotskog pripremili su ispod samostanskog cedra zakusku za svoje goste iz drugih bratstava OFS-a imotskoga samostanskog okružja i domaće framaše.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1069
Ovaj mjesecOvaj mjesec61318
UkupnoUkupno7528151

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 126