Drniš: Proslava Misijske nedjelje

Ovogodišnja Misijska nedjelja, 19. listopada 2014., u župi Gospe od  Ružarija u Drnišu, obilježena je raznim molitvenim i drugim aktivnostima. Ovom danu prethodila je tjedna molitvena priprema u crkvi sv. Ante. Molitvu krunice i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom za sve misionare i misionarke. Klanjanje je predvodio župni vikar fra Mario Radman a krunicu članovi naše misijske zajednice.

Uz molitvenu pripremu "mali misionari" su se marljivo pripremali i animirali liturgiju svake  večeri u tjednu a posebno na Misijsku nedjelju. Uz sudjelovanje u čitanjima i pjevanju pripremili su i misijski igrokaz „Ruže svete Male Terezije“ koji su izveli prije početka  župske svete mise u crkvi Gospe od Ružarija te  večernje  u crkvi svetoga Ante. Dječji i župni zbor te članovi FRAME,  uzveličali su liturgijsko slavlje svojim pjevanjem, a koje je predvodio župnik fra Petar Klarić.

Djeca su se potrudila  urediti i crkveni  prostori u znaku misija.  U obje crkve prostor ispred oltara bio je ispunjen raznim misijskim predmetima i plakatima. Tu je i bubanj iz Zambije na koji su naša djeca posebno ponosna jer su ga ovoga ljeta dobili na poklon od misionara don Borisa Dabe.

U nadi da će dragi Bog nagraditi njihov trud i pomoći da se u našem životu ostvari poruka na kraju igrokaza koji je uputila sveta Mala Terezija, zaštitnica misija i misionara: „Postanite i vi sveti. Korak po korak činite sve za Isusa.  Iz ljubavi prema Njemu učinite svakome dobro i ja ću vam s neba uvijek slati najljepše ruže – mogućnost da činite dobro. Molim vas, nemojte to propustiti.“

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Šibenik / Šubićevac: Predstavljanje knjige

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Najava Izbornog kapitula u Hrvatskom nacionalnom bratstvu OFS-a

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Vierzehnheiligen kod Bamberga: Pastoralni skup Digitalno doba i pastoral mladih, 7. - 10. 10. 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2095
Ovaj mjesecOvaj mjesec34282
UkupnoUkupno7169934

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 171