Hrvace: Proslavljen blagdan Svih svetih

U župi Hrvace u subotu, 1. studenoga 2014., svečano je proslavljen blagdan Svih svetih, naslovnik župe. Euharistijsko slavlje, u kojem je sudjelovao veliki broj vjernika, predvodio je fra Žarko Relota, franjevac konventualac, župnik i gvardijan samostana sv. Frane u Splitu, uz koncelebraciju fra Nevena Pavlinušića, župnika župe Hrvace.


U homiliji propovjednik je želio naglasiti i istaknuti kako su vrijednosti i uzori postali nešto nevažno i zanemarivo, te kako se svetost stječe svojim djelima kroz život, a ne rođenjem, te smo svi mi, vjernici, pozvani na svetost.

Za vrijeme euharistijskog slavlja pjevao je Mješoviti crkveni zbor župe Hrvace pod vodstvom č.s Vitalije Križan. Na kraju slavlja župnik fra Neven zahvalio je fra Žarku, mješovitom zboru, a posebno je zahvalio ministrantima  "Bilim strilama" kojih je bilo 28 na svečanom misnom slavlju.

Vjernici župe Hrvace za ovaj su se blagdan pripremili trodnevnom duhovnom obnovom koju su predvodili don Ante Bekavac, župnik u susjednoj župi Bitelić, fra Luka Norac Kevo, župni vikar u župi Sinj, i fra Stipe Bešlić, župnik župe Ogorje.


Na Dušni dan župnik fra Neven Pavlinušić je molio odrješenje za sve vjerne pokojne na groblju ispred kapele na starom groblju i ispred križa na novom groblju.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas412
Ovaj mjesecOvaj mjesec67870
UkupnoUkupno7057601

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55