Kelkheim: Predstavljanje romana „Grijesi“

U Hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus u Kelkheimu je u nedjelju, 23. studenoga 2014., nakon svete Mise koju je u Kelkheimu predvodio fra Marinko Vukman, predstavljen novi roman Grijesi, književnice i urednice Fenixa Marijane Dokoza.


O Grijesima je govorio fra Marinko Vukman ističući kako zapravo i nije čudno što fratar govori o romanu ovakvog naslova jer ipak svećenici najviše znaju o grijesima. – Riječ je o istinitoj ispovijesti  žene koja je odrasla u jednom malom dalmatinskom mjestu, suočila se sa nasilnim ocem, majčinom smrću, u ratu je izgubila  ljubav svog života i došla u Njemačku gdje su je i opet sustigli grijesi  prošlosti.  Ovo je priča u kojoj će se mnogi prepoznati jer ovako nešto događa se često  – kazao je fra Marinko.

Roman govori o uništenim životima, borbi, smrti, nikad zaboravljenoj ljubavi, djetetu rođenom u preljubu, probuđenoj savjesti  i naposljetku istini kao jedinom mogućem oružju  protiv mračnih sjena prošlosti. Roman je u Hrvatskoj već postao bestseler, a fra Marinko je istaknuo kako se nada da će to postati i među hrvatskim iseljenicima.

Svetu misu je pjesmom uveličao i mješoviti župski zbor koji broji oko pedesetak članova  pod vodstvom sestre Magdalene Višić i uz orguljsku pratnju Hrvoja  Barnjaka. Zbor je na kraju svete mise izveo dvije pjesme: 'Uzmi kruh' i 'Velik je Gospodin' kojima su nedavno nastupili na Susretu crkvenih zborova u Bruchsalu. Prepuna crkva sv. Dionizija ih je nagradila dugotrajnim pljeskom i  željom da i dalje svojom pjesmom čine ljepšim sveto misno slavlje. 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas929
Ovaj mjesecOvaj mjesec56993
UkupnoUkupno7440693

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 86