Franjevački bogoslovi i Marijini obroci pokrenuli akciju za pomoć djeci Južnog Sudana

Bogoslovi Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita u suradnji s Marijinim obrocima - Hrvatska, čije hvalevrijedno dugogodišnje humanitarno misijsko djelovanje je daleko poznato (www.marysmeals.hr), odlučili su nakon nekoliko zajedničkih dosadašnjih aktivnosti pokrenuti novu - „Humanitarnu akciju za djecu Južnog Sudana.“ Navedenom akcijom, koja će odvijati diljem Provincije i Hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj, odgovaraju na poziv pape Frane koji je više puta pozvao sve vjernike i ljude dobre volje da pomognu narodu Južnog Sudana kojeg je pogodila velika nevolja. Ukratko, država Južni Sudan, u kojoj najveći dio stanovništva čine kršćani (katolici), najmlađa je država na svijetu: neovisnost je izborila 2011. godine. Nedavna prošlost ovog naroda puna je krvi i trauma, a pošast rata i danas, nažalost,  hara zemljom. Zbog ratnih sukoba mnogi su iselili, dio usjeva je uništen, a veći dio obradivih površina nije ni obrađen/posijan. Zbog svega navedenog u zemlji je službeno proglašena glad!


Dovoljno je istaći samo nekoliko činjenica da se odmah shvati koliko je pomoć narodu Južnog Sudana prijeko potrebna: Zbog inflacije hrana je poskupjela 800%; 100 000 ljudi je na rubu smrti, a 40% stanovništva je u opasnosti od gladi (5 milijuna)! K tomu više od 1 000 000 djece boluje od akutne pothranjenosti!

Stoga Vas, dragi vjernici ali i svi ljude dobre volje, pozivamo da nam se pridružite i pomognete ljudima u nevolji. Jedan od načina kako to možete učiniti može biti i Vaše odricanje od nečega što vam nije nužno potrebno. Novac koji na takav način uštedite stavite sa strane (možda u neku posebnu kasicu) i donesite ga na Cvjetnicu u crkvu ispred koje/u kojoj vidite plakat za ovu akciju te ga nakon mise, ili preko mise ako to svećenik zatraži, prinesite kao svoj dar. Možete, naravno,  novac i direktno uplatiti na račun Marijinih obroka, koji je istaknut na plakatu i kojeg i ovdje donosimo.

Svakako, navedena akcija, kako je zamišljeno, trebala bi doživjeti svoj vrhunac na Cvjetnicu 9. travnja, kada bi se diljem provincije Presvetog Otkupitelja i Hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj na kraju mise/misa, prikupljao novčani prilog za ovu akciju. Sav prikupljeni novac bit će uplaćen na račun Marijinih obroka u Hrvatskoj i Njemačkoj, a iznos javno objavljen. Ako se želite pridružiti našoj akciji svoj prilog možete uplatiti na sljedeći račun:

Marijini obroci, Donje svetice 46c, 10 000 Zagreb

IBAN: HR7923600001102102666

S naznakom: Za Južni Sudan

Ili ako živite u Njemačkoj svoj prilog možete uplatiti na račun:

Mary's meals, Pax-Bank eG Köln

BIC: GENODED1PAX

IBAN: DE42 3706 0193 4007 3750 13

Naznačiti: SpendefürdenSüdsudan

Od srca zahvaljujemo svima koji će sudjelovati u humanitarnoj akciji i svojim prilogom drugima ne samo uljepšati, već i spasiti život!

U našim ste molitvama.

Franjevački bogoslovi provincije Presvetog Otkupitelja & Marijini obroci


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1489
Ovaj mjesecOvaj mjesec57553
UkupnoUkupno7441253

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 69