Šibenik-Varoš: Biskup Tomislav Rogić s mladima

U ponedjeljak, 13. ožujka 2017.,  u župnoj dvorani, župe Gospe van Grada u Šibeniku, u organizaciji mjesne Frame, održan je sedmi u nizu pripremni susret, za susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati kao što je već najavljeno 29. i 30. travnja u Vukovaru. Katehezu na temu „Mladosti, kamo si zagledana“ i susret vodio je mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski.


Na početku naš župni vikar, fra Kristian, pozdravio je o. Biskupa i zahvalio mu na odazivu i vremenu, koje uz sve svoje obveze ima kao pastir naše biskupije,a ipak je došao s radošću sudjelovati i održati mladima jedan susret.

Susret smo započeli molitvom, a potom je o. Biskup nastavio susret s video prezentacijom, i u stalnom dijalogu s okupljenim mladima koji su radosno sudjelovali. „Kamo smo zagledani“, provlačilo se kao temeljna misao biskupove riječi, koji nam je pomalo kroz cijelu večer otkrivao da naše putovanje počinje u neprestanom traženju i traganju našeg životnog ostvarenja, te kako „naš život ide putem nade u vječnost po Isusu Kristu“, a upravo je geslo našeg susreta hrvatske katoličke mladeži „Krist, nada naša“.  Krist nada naša, stoji tako kao Onaj koji je uz nas „u mladosti, u zreloj dobi, u starosti. Cijeli naš život u svakom trenutku“. O. Biskup je istaknuo kao nismo birali kad ćemo se roditi, naše roditelje, braću i sestre, ali u svemu je važno prepoznavati da smo djelo Božjih ruku i da nas je On htio baš ovakve kakvi jesmo, i kako  „temeljno otkriće u životu jest osjetiti da nas Bog voli“.

Na kraju samog susreta o. Biskup je zahvalio na radosnom susretu s mladima, i u nadi da ćemo se opet ubrzo susresti ovako, a naša predsjednica Frame, Franka Vrtiprah udijelila je o. Biskupu prigodni dar, majicu naše Frame.

Povjerenik za mlade naše biskupije, don Gabriel Jagarinec izvijestio nas je o velikom odazivu mladih iz naše biskupije za sami susret u Vukovaru, te nam uputio jos podrobnije informacije o svim događanjima kojima idemo u susret. Susret smo završili zajednički fotografiranjem i nastavili s druženjem u župnoj dvorani.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas574
Ovaj mjesecOvaj mjesec44861
UkupnoUkupno7180513

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49