Mirlović: Kapitul zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a

U subotu, 8. travnja 2017., u Mirlović Zagori održan je proljetni kapitul zadarsko-šibenskog područnog bratstva OFS-a "Sv. Nikola Tavelić". Na kapitul su se odazvala braća i sestre iz mjesnih bratstava Drniš, Sv. Frane-Šibenik, Sv. Frane-Zadar, Krapanj-Brodarica, Preko i mjesna bratstva u nastajanju Sv. Mihovil-Lišane i Sv. Ante Padovanski-Šubićevac.

Osim područnih duhovnih asistenata fra Augustina Kordića,OFConv i fra Bože Sučića,TOR prisutni su bili i mjesni duhovni asistenti fra Damir  Ćiro Čikara,fra Josip Repeša i fra Ivan Čupić, područna predsjednica Frame Josipa Slavica i područna voditeljica formacije Frame  Matea Perković. nedolazak na kapitul opravdali su ministri mjesnih bratstava Novalja i Knin kao i fra Stipe Nimac OFM. Dok su članovi područnog vijeća imali sjednicu vijeća braća i sestre su imali mogućnost pristupiti sakramentu pomirenja a u jedanaest sati  je započelo euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Augustin u koncelebraciji s ostalom braćom svećenicima.

Nakon mise započeo je radni dio kapitula,pri tom je sve prisutne pozdravila područna ministra Svemirka Matić,u ime domaćina fra Ivan Čupić je iskazao zadovoljstvo i dobrodošlicu svim prisutnima. Duhovnim nagovorom fra Augustin nam je još jednom želio približiti značenje korizme, osobito korizme u svjetlu franjevaštva. Područna tajnica Marija Vukušić pročitala je zapisnik s posljednjeg kapitula te pozvala prisutne da se očituju o prihvaćanju zapisnika koji je jednoglasno i  prihvaćen. Sestra Svemirka je zatim prezentirala zaključke sa sjednice nacionalnog vijeća kao i s nacionalnog seminara za formaciju.

Radni dio je završen izborom mjesta u kojem bi se trebao održati jesenski kapitul a zaključeno je da to bude na Preku.

Druženje je nastavljeno uz ručak za koji su se pobrinuli naši domaćini i ovom prilikom veliko im hvala. Nakon ručka druženje u ugodnom raspoloženju je nastavljeno a sve zajedno završilo zajedničkom molitvom Večernje.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1213
Ovaj mjesecOvaj mjesec66421
UkupnoUkupno7608922

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60