Imotski: Hodočašće Splitsko-dubrovačkog područja OFS-a

U subotu, 22. travnja 2017., članovi Splitsko-dubrovačkog područja Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) hodočastili su Gospi od Anđela u Imotski prigodom proslave 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka. U hodočašću je sudjelovalo oko 250 članova iz 21 bratstva OFS-a.


Susret je počeo u 9 sati okupljanjem i osvježenjem u blagovalištu Franjevačkog samostana sv. Franje, a zatim su sudionici hodočašća ušli u crkvu sv. Franje u kojoj se održao prijepodnevni dio hodočašća. Na početku su sve prisutne pozdravili fra Kristian Stipanović, imotski gvardijan, Mila Šuto, područna ministra, Angela Košto, ministra imotskog bratstva, fra Stipe Nimac, predsjednik Konferencije duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog i Zadarsko-šibenskog područja OFS-a, i Matea Lončar, područna predsjednica Frame. Nakon pozdrava Dragutin Koštro, profesor povijesti u imotskoj gimnaziji i član imotskog bratstva OFS-a, održao je predavanje „Povijest franjevaca u Imotskom“. Poslije predavanja bila je prigoda za ispovijed.

U 11:30 počela je procesija kao uvod u euharistijsko slavlje koje je predvodio gvardijan fra Kristian, uz koncelebraciju šestorice svećenika. Pjevanje na misi animirao je zbor mladih imotske župe. Na kraju mise fra Zoran Kutleša, duhovni asistent imotskog bratstva OFS-a i moderator hodočašća, pročitao je u ime svih godišnju posvetnu molitvu Bezgrješnoj.

Uslijedio je ručak kod samostana, a zatim su od 14 do 15 sati sudionici razgledavali Imotski pod vodstvom prof. Koštre i fra Zorana. Susret je završio molitvom krunice Božanskog milosrđa u crkvici Gospe od Anđelana imotskoj tvrđavi Topani.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1486
Ovaj mjesecOvaj mjesec57550
UkupnoUkupno7441250

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41