U Stablini završeni 'Dani Gospe Fatimske'

Od subote 6. svibnja do petka 12. svibnja 2017. u crkvi Gospe Fratimske u Stablini svakodnevno su služene sv. mise, molila se devetnica zaštitnici, kao i krunica. Tih dana priređena su i brojna druga događanja: koncerti te filmske večeri. Tijekom dana Gospe Fatimske, do samog blagdana u župnu Crkvu posvećenu upravo ovoj Gospi hodočastila su sva okolna sela: Banja i Modro Oko, Baćina i Stara Plina, Šarić Struga, Peračko Blato, Čeveljuša i Stablina.


Na sam blagdan Gospe Fatimske, 13. svibnja 2017., sv. misu i procesiju predslavio je fra Joško Kodžoman, provincijal, a koncelebrirali su: fra Vinko Prlić, fra Mario Jurišić i fra Paviša Norac-Kevo. Okupljenom mnoštvu o. Provincijal poručio je da dopustimo Bogu intervenirati u naše živote, u naše biografije.

Dani Gospe Fatimske u Stablini završeni su u nedjelju 14. svibnja svečanom svetom misom Zahvalnicom, koju je predslavio fra Frano Prcela, dominikanac na službi u Mainzu, u koncelebraciji sa župnikom fra Pavišom. Zahvalni na svemu što se događalo u župi Stablina posljednjih dana, kao i na proglašenju svetima dvoje fatimskih vidioca Frane i Jacinte i fra Prcela je govorio o zahvalnosti. Tako je istaknuo da su naši praroditelji učinili prvi grijeh iz oholosti jer su htjeli biti bogovi, ali je istaknuo također da se kod njih nije razvila zahvanost prema našem Stvoritelju za stvoreni svijet. Zato mi moramo biti Bogu zahvalni za svu ljubav i milosti koje nam daje, a mi ih počesto ne primjećujemo. Na kraju misnog slavlja župnik fra Paviša  je zahvalio svima i pozvao na prigodni domjenak.


Kroz devet dana Gospe Fatimske kroz crkvu Gospe Fatimske prošlo je više stotina ljudi tražeći blagoslov i pomoć naše Majke koja nam je stavila krunicu u ruke, krunicu koja nas je štitila i u danima Domovinskog rata, a štiti će nas  i u svim danima koji su pred nama. 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas903
Ovaj mjesecOvaj mjesec69430
UkupnoUkupno7453130

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56