Sindelfingen: Proslavljen Majčin dan

U nedjelju, 14. svibnja 2017. godine, za vrijeme misnih slavlja u Hrvatskim katoličkim zajednicama u Sindelfingenu, Herrenbergu i Leonbregu proslavljen je Majčin dan. Kao dar svim majkama za ovu su prigodu došli iz mjesta Velika, pokraj Požege, Ružica i Josip Vukašinović zajedno sa svojih četvoro sinova i dvije kćeri. Ružica i Josip, otvoreni životu bez pridržaja, donijeli su na svijet 16-oro djece, 11 sinova i 5 kćeri.

Okupljeni oko oca Josipa osnovali su svoj Tamburaški sastav te izdali CD „Ovo je vrijeme, ovo je čas“. Osim što su glazbeno animirali sva tri misna slavlja na Majčin dan, zajedno s djecom, Ružica i Josip posvjedočili su o daru životu kojega im je Bog darovao. Kroz bure i oluje života, idu hrabro naprijed pouzdajući se u Boga, tvorca života koji nikada nije iznevjerio svoja obećanja. Još je desetoro djece u obiteljskoj kući s roditeljima, više njih uz osnovnu i srednju školu pohađa ili je već završilo i Glazbenu školu. Najmlađi sin ove je godine prvopričesnik a najstariji koji ima 37 godina oženjen je i ima dvoje djece.

Na kraju euharistijskog slavlja otpjevali su pjesmu „Mama hvala“ te izmamili suze prisutnih. Na kraju je župnik fra Ivica Erceg, zahvalivši obitelji Vukašinović, pozvao sve na ljubav i zahvalnost prema vlastitim majkama.

U svijetu u kojemu živimo sve je manje nesebičnosti i predanja volji Božjoj, a sve više zatvorenosti životu, hedonizma, materijalizma i sebičnosti. Ova je obitelj samim svojim postojanjem ispit savjesti svima a njihovi osmijesi i mir kojim zrače znak su da Bog obilno uzvraća onima koji mu se otvore.

Nakon misnih slavlja župnik fra Ivica pozvao je sve prisutne vjernike da ostanu na prigodnom domjenku u dvorištu naših crkvi ili u krugu naše zajednice.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1009
Ovaj mjesecOvaj mjesec66217
UkupnoUkupno7608718

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73