Imotski: Održana Zlatna harfa

U sklopu proslave 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka u Franjevačkom samostanu sv. Franje u Imotskom u subotu 20. svibnja održana je smotra dječjih crkvenih zborova Zlatna harfa, u kojoj je sudjelovalo oko 550 djece iz 16 zborova.


Zlatna harfa prvi je put održana u Kočerinu 1984. godine, a ove se godine održava 33. put. Smisao joj je promicanje hrvatske liturgijske pjesmarice „Pjevajte Gospodinu pjesmu novu“. Pokrovitelji su Zlatne harfeVijeće franjevačkih zajednica i zagrebački Institut za crkvenu glazbu.Ove se godine ta manifestacija održava pod geslom „Kličite Bogu glasom radosnim“.

Zlatna je harfa u Imotskom održana u dva dijela. Prvi je dio počeo pozdravom pokrajinske zastupnice s. Nedjeljke Milanović Litre, nakon čega je uslijedio nastup šest zborova: Imotski, Proložac, Runović, Vinjani, Vrgorac i Zmijavci. Na kraju prvog dijela predstavnicima zborova priznanja je uručio fra Stipica Grgat, glavni i odgovorni za Zlatnu harfu ispred Vijeća franjevačkih zajednica.

Uslijedila je kratka priprema za svetu misu i zajedničko fotografiranje. U 10:30 počelo je euharistijsko slavlje koje je predvodio imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović, uz koncelebraciju fra Stipice i još osmorice svećenika. Djeca su u svetoj misi kao milostinju dala novčani prilog u iznosu od 5.550 kn za karitativnu akciju „Antin 13.“.

Nakon mise uslijedio je drugi dio u kojem je nastupilo 10 zborova: Dugopolje, Makarska (sv. Marko), Murter, Opuzen, Ruda, Seget, Selca na Braču, Slatine, Split (Gospa od zdravlja) i Šibenik (Katedrala). Na početku drugog dijela sve je pozdravio fra Stipica te je na kraju nastupa zborova uručio priznanja njihovim predstavnicima.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas413
Ovaj mjesecOvaj mjesec67871
UkupnoUkupno7057602

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 70