Imotski: Duhovna obnova za studente laike splitskog KBF-a

Korizmena duhovna obnova studenata laika KBF-a u Splitu održana je u srijedu 14. ožujka 2018. s početkom u 15 sati u samostanu i crkvi sv. Frane u Imotskom. Obnovu je predvodio fra Kristian Stipanović, mjesni župnik i gvardijan. Prvi dio susreta održan je u samostanskoj dvorani, a drugi u crkvi.


Na početku je studente i voditelja pozdravio don Jenko Bulić, duhovni asistent studenata laika.Usporedio je dolazak studenata u Imotski s dolaskom na Tabor, brdo Isusova preobraženja, uz želju da duhovna obnova bude poticaj na osobno preobraženje, odnosno obraćenje. U svom razmatranju voditelj obnove stavio je naglasak na Godinu majčinstva uz nadahnuće u riječima proroka Izaije iz dnevnog liturgijskog čitanja: „Može li žena zaboraviti svoje dojenče, ne imati sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja zaboraviti neću.“ Na temelju tih riječi govorio je o nekim oznakama majke, a koje bi trebale resiti svakog ozbiljnog kršćanina: prihvaćanje, radost, nježnost i odgovornost.

Nakon razmišljanja studenti su imali prigodu za svetu ispovijed, a zatim je uslijedila sveta misa. U prigodnoj propovijedi fra Kristian je povezao Isusov govor o sebi i Ocu nebeskom ističući da se u Isusu najbolje može vidjeti tko je i kakav je Bog Otac. Tako bi i po nama, Kristovim učenicima i nasljedovateljima, naši bližnji trebali upoznati Boga. Naime, kao vjernici pozvani smo govoriti o Bogu svojim bližnjima, najprije autentičnim kršćanskim životom, a zatim i riječima.

Nakon euharistijskog slavlja domaćini su pripremili studentima osvježenje u samostanskoj blagovaonici. Na kraju susreta studenti su posjetili imotsku tvrđavu Topanu i Modro jezero, prelijepi dragulj i čudo prirode.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Šibenik / Šubićevac: Predstavljanje knjige

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Najava Izbornog kapitula u Hrvatskom nacionalnom bratstvu OFS-a

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Vierzehnheiligen kod Bamberga: Pastoralni skup Digitalno doba i pastoral mladih, 7. - 10. 10. 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas611
Ovaj mjesecOvaj mjesec32798
UkupnoUkupno7168450

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 122