Maovice: Proslava sv. Jure

Blagdan sv. Jure mučenika, nebeskog zaštitnika Maovica (župa Vrlika), svečano je proslavljen u ponedjeljak 23. travnja 2018. godine. Slavlje je započelo svečanom procesijom za kipom sv. Jure kojeg su nosili Čuvari Kristova groba s Maovica. Ujedno je obavljen i blagoslov polja. Euharistijskim slavljem predsjedao je fra Perica Maslać, župnik u Sinju, uz koncelebraciju fra Jakova Vire, župnika.

Fra Perica je u homiliji ukazao opasnosti koje vrebaju u današnjem modernom užurbanom i sve više liberalnom i materijalističkom nazoru na svijet. Između ostaloga, upozorio je na opasnost koja se krije u svijetu medija, putem kojih do nas svakodnevno i ciljano bivaju odaslane crne vijesti. Osim toga, stvara se ovisnost o internetu, tako da sve više postajemo zarobljenici virtualnog svijeta, onesposobljeni za normalno međuljudsko ophođenje, a nauštrb duhovnih vrjednota, življenja vjere i zdravog obiteljskog života. Našim obiteljima, koje su jezgra društva i Crkve, nije nimalo lako u suprotstavljanju svemu što joj je suprotstavljeno te je potrebno posvetiti se dodatno svojoj obitelji i osobnom i zajedničkom odnosu s Bogom. Neka nam u tome pomogne zagovor sv. Jure, zaključio je ovogodišnji propovjednik.

Sviranjem i pjevanjem tijekom misnog slavlja ravnala je Tomislava Režić. Nakon misnog slavlja, mlađi članovi KUU "Milan Begović", predvođeni umjetničkom voditeljicom Marinom Djaković, zaplesali su Vrličko kolo, a Maovičani i njihovi gosti nastavili su proslavu uz blagdanski stol i slavljeničko raspoloženje na proljetnim suncem osunčanim Maovicama.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas352
Ovaj mjesecOvaj mjesec58351
UkupnoUkupno7442051

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 60