Vukšić: Proslava sv. Marka

U crkvi sv. Kate vjernički puk Vukšića proslavio je u srijedu, 25. travnja 2018., blagdan sv. Marka. Svečanu misu s procesijom predvodio je župnik fra Luka Banić.

Danas smo čuli završetak Markova evanđelja, koje on završava nalogom, koji je Isus Krist dao svojima prije negoli je ostavio zemlju. Rekao im je: „Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se.“ Isusov nalog „pođite... propovijedajte...“ upućen je svakome od nas. Na svakome od nas trebalo bi se vidjeti da smo njegovi, da smo postojani na njegovu putu! On nam i želi kazati. Idite mojim putem, a ja ću iz drugog svijeta podupirati vaše djelo i vaša nastojanja! Neka nas u tome podupre i sv. Marko koji je za Isusa položio svoj život, rekao je između ostalog fra Luka Banić.


Euharistijsko slavlje uljepšao je mješoviti crkveni zbor sa svojim čuvenim starodrvenim pučkim pjevanjem „vukšićke mise“. Na brdu Karanovac nalazio se stari grad Vukšić. U blizini staroga grada opstojala je neka crkvica i kapela. Mještani misle da je bila posvećena na čast sv. Marka. Do takvog zaključka dolaze na temelju donedavnog održavanja procesije i blagoslova polja na blagdan sv Marka. Procesija je polazila iz  župne crkve sv. Mihovila i išla do staroga grada. Proslava blagdana sv. Marka odžava se tradicionalno do danas ali s procesijom, misom i blagoslovom polja u crkvi sv Kate.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas34
Ovaj mjesecOvaj mjesec50306
UkupnoUkupno7185958

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 39