Unešić: Proslava sv. Jure

U župi sv. Jure u Unešiću vjernici su proslavili blagdan nebeskog zaštitnika u ponedjeljak 23. travnja 2018. godine. Uz domaće vjernike iz Unešića na proslavi blagdana sudjelovali su i vjernici okolnih župa. Svetu misu i procesije sa svečevom slikom uz župnika Unešića fra Luku Delića i župnika fra Mile Marovića iz Nevesta predvodio je fra Josip Repeša, provincijski promicatelj duhovnih zvanja. Tijekom procesije župnik je predvodio obred blagoslova polja.


Fra Josip je u propovijedi na svetoj misama približio lik sveca iz, rimskog časnika iz Palestine i predstavio ga uzorom za razumijevanje i rješavanje mnogih životnih poteškoća današnjeg vremena. Sveti Jure je odbio žrtvovati poganskih bogovima i svojom ustrajnošću brani pravovjere odbijajući ponude poganstva koje unosi podijele među ljudima i uništava svetosti svakodnevnog vjerničkog života. Svetac potiče vjernike na bolje shvaćanje Božje volje, svojom riječi skreće prema pravom izvoru vjere i ljubavlju pokazuje snagu Božje zainteresiranosti za čovjeka. Primjer odnosa sv. Jure prema životnih izazovima put je njegovih štovatelja u današnjem svijetu kada vjera nikako ne smije ostati samo suhi običaj i izbjegavanje preuzimanja odgovornosti za život.

Preko mise pjevali su članovi župnog zbora iz Unešića. Župnik fra Luka na kraju mise pozdravio je uzvanike na proslavi blagdana svetog Jure i prisutne svećenike, zahvalio svim dobrotvorima. Misno slavlje završeno je molitvom za duhovna zvanja i blagoslovom sv. Franje.

Poslijepodnevni dio blagdana nastavio se u bratskom ozračju na svečanom ručku sa braćom svećenicima samostanskog okružja.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Šibenik / Šubićevac: Predstavljanje knjige

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Najava Izbornog kapitula u Hrvatskom nacionalnom bratstvu OFS-a

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Vierzehnheiligen kod Bamberga: Pastoralni skup Digitalno doba i pastoral mladih, 7. - 10. 10. 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas573
Ovaj mjesecOvaj mjesec32760
UkupnoUkupno7168412

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 107