Rosenheim: Proslava Majčinog dana

Na sedmu vazmenu nedjelju, 13.svibnja 2018., obilježen je Majčin dan u Rosenheimu. Poslije sv. mise u crkvi Christ König, na poziv voditelja župe fra Frane Čugure, okupio se u misijskom centru veliki broj naših vjernika.

U prepunoj dvorani HKŽ-e, ukrašenoj dječjim radovima u znak zahvalnosti svim majkama a i bakama, svečanost ovoga posebnog dana uveličala su djeca i mladi svojim pjesmama, stihovima, igrokazom i folklornim nastupom. Koliko je divno biti majka, u uvodnom dijelu programa su nam naše majke same prenijele nekoliko najljepših izreka i citata. Njihova su nam djeca onda kroz igrokaz i pjesmice, tematski vezane uz najdraža nam bića, uveličali ovo slavlje.

Učenici Hrvatske nastave u Bavarskoj, predvođeni učiteljicom Jurkom Majić, su recitacijama najdražim mamama uputili najljepše želje. Voditeljica folklora Klaudia Vučić je s nastupom folkloraša oduševila sve prisutne. Prekrasno je osmišljen glazbeni nastup manje skupine „Ružice“ u pjesmi „Moja mama“. Vrhunac proslave svakakoje bio nastup starije folklorne grupe „Dom ruža“ koji su izveli ples „ Svatovsko veselje“ uz glazbu Šime Jovanovca.

Program je završio velikim pljeskom i podjelom ruža mamama. Proslava se nastavila uz zajedničko druženje jer su se, dobro organizirani i vrijedni članovi župskog vijeća pobrinuli za jelo i piće a neumorne mame su i ovog posebnog dana pripremile izvrsne kolače. „Bože, hvala ti što si nam poslao mame!“

S majkama i njihovom djecom uvježbavala, moderirala i kroz program vodila Karmela Lukanović.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas369
Ovaj mjesecOvaj mjesec55265
UkupnoUkupno7044996

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35