Zagreb: Susret pastoralnih djelatnika iz Zapadne Europe

U zgradi Hrvatske biskupske konferencije održan je 6. lipnja 2018. godišnji susret pastoralnih djelatnika u Hrvatskoj inozemnoj pastvi iz Zapadne Europe. Na sastanku su sudjelovali: nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. Tomislav Markić, voditelj Hrvatske katoličke misije Nica i delegat Hrvatske inozemne pastve za Zapadnu Europu vlč. Stjepan Čukman, voditelj HKM Pariz p. Tomislav Kraljević OP, voditelj HKM Brisel fra Tomo Anđić OFM, voditelj HKM Rotterdam fra Mišo Sirovina OFM i voditelj HKM London fra Ljubomir Šimunović OFM. Svoje odsustvo opravdali su voditelj HKM Luksemburg vlč. Frok Zefiq i voditelj HKM Dublin vlč. Josip Levaković.


Na početku susreta nazočne je pozdravio mons. dr. Petar Palić, biskup hvarski i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije, poželjevši im dobrodošlicu i dobar rad. Na sjednici su svećenici razmijenili iskustva iz pojedinih misija te se posebno osvrnuli na aktualne personalne potrebe u misijama Zapadne Europe. Istaknuli su različite pastoralne i druge izazove s kojima se u svome djelovanju susreće svaka pojedina misija. Po završetku sjednice svećenici su posjetili zagrebačku prvostolnicu i grob blaženoga Alojzija Stepinca, gdje su u molitvi preporučili potrebe povjerenih im vjernika.

Sudionike susreta primio je potom zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je sa zanimanjem poslušao kratka izvješća prisutnih misionara te svima uputio riječ ohrabrenja istaknuvši važnost pastoralne skrbi za hrvatske iseljenike i njihove potomke u inozemstvu.

U zgradi Hrvatske biskupske konferencije sudionici su imali prilike susresti se te porazgovarati i s požeškim biskupom mons. dr. Antunom Škvorčevićem, kao i s ravnateljem Hrvatskoga Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijanom Svalinom.

Susret je zaključen hodočašćem u Hrvatsko Zagorje, gdje su svećenici uz pratnju župnika mr. Milana Pušeca posjetili župnu crkvu u Belcu, kao i Nacionalno marijansko svetište majke Božje Bistričke, gdje ih je pozdravio rektor Svetišta mr. Domagoj Matošević, s kojim su u zajedništvu slavili i večernju svetu Misu. Godišnji skup zaključen je radosnim druženjem na imanju obitelji Čukman u Mariji Bistrici, koja je velikodušno ugostila sve sudionike.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas215
Ovaj mjesecOvaj mjesec51944
UkupnoUkupno7518777

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41