Lišane-Ostrovica: Proslavljen blagdan sv. Ante

Malo koji svetac uživa danas  toliku popularnost kod vjernika. Sveti Ante doduše prvenstveno je htio da ljudi njegova vremena opet pronađu pravu vjeru,duboko iskustvo ljubavi Božje i milost Božju, ali su ga njegova konkretna čudesno ostvarena djela ljudima otkrila kao onoga kome Bog ništa ne uskraćuje.Suvremenici svjedoče da je sveti Ante znao napamet evanđelja i da je Bibliju dobro poznavao. Odatle je crpio mudrost i snagu za svoje neumorno propovijedanje. Moli za nas sveti Ante, molimo te mi da uz tvoje molitve idemo prema vječnosti, rekao je fra Luka Banić.


Crkva sv. Ante Padovanskog u Ostrovici, inače je spomenik kulture,služila je kao vojna kapela.Oko nje su pronađeni vojnički grobovi,pa i stranaca. U crkvi se nalazio drveni oltar i na njemu slika Gospe s Djetetom a uz nju sv. Ante i sv. Ivan  Nepomuk 18. st. U crkvi se također nalazio veliki barokni kip sv. Ante 18.st. i srebrni Paks-relikvijar sv. Ante. Tijekom Domovinskog rata srpski pobunjenici crkvu su devastirali i srušili krov. Obnovljena je 1996.god. U župi, u mjestu Ostrovica, ima i pravoslavna crkva sv. Luke. U Ostrovici žive četiri katoličke obitelji koje broje dvaneast članova.

Euharistijsko slavlje uljepšao je mješoviti  župski crkveni zbor s čuvenim  starodrevnim pjevanjem mise koje se u župi njeguje stoljećima.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas95
Ovaj mjesecOvaj mjesec56834
UkupnoUkupno7046565

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56