Rosenheim: Održan prvi dječji oratorij

U subotu 16. lipnja 2018. u prostorijama Hrvatske katoličke župe Rosenheim održao se prvi dječji oratorij pod izabranom himnom „Mi želimo uzdić Isusa“!

Na poziv voditelja Hrvatske katoličke župe fra Frane Čugure okupilo se  oko sedamdeset djece i mladih u 10 sati. Župnik je pozdravio sve prisutne i otvorio prvi oratorij. Prvi dio susreta započeo je predstavljanjem animatora i upoznavanjem sa djecom. Nakon toga uslijedio je glazbeni dio u kojem su se marljivo i uspješno uvježbavale tri duhovne pjesme uz glazbenu pratnju benda mladih HKŽ Rosenheim.


U drugom dijelu su se svi prisutni podijelili u četiri grupe. Tu su djeca i mladi susreli Isusa,  svog najvećeg i najboljeg prijatelja. U razmatranju i tumačenju prijateljstva djeca su upoznala „Koptsku Ikonu Prijateljstva“. Nakon lijepog druženja svi su krenuli na zajednički ručak, koji su pripremili članovi župskog vijeća HKŽ Rosenheim i majke djece koja su sudjelovala na oratoriju.

U trećem dijelu programa djeca i mladi su imali prostor za prijateljske igre i vježbe, gdje su se još bolje upoznali. Na kraju trećeg dijela svi sudionici oratorija su izrađivali narukvice prijateljstva.

Kao uspomenu na prvi oratorij svi prisutni su ostavili svoj otisak ruke na bijelom platnu.

U četvrtom i zadnjem dijelu susret se nastavio u kapelici sv. Ante, klanjanjem pred Presvetim, molitvom i pjesmom, uz sudjelovanje roditelja. Oltar kapelice je bio predivno ukrašen bijelim platnom, koje su djeca i mladi izrađivali na oratoriju. Na samom kraju klanjanja fra Frano je pozvao sve prisutne na obiteljsku misu, koja se održala sljedeći dan u crkvi Krista Kralja u Rosenheimu. Napomenuo je djeci i mladima da ponesu svoje narukvice prijateljstva na blagoslov.

Taj duhovni dan je protekao u pjesmi, molitvi, druženju i njegovanju zajedništva. Na ovaj način djeca imaju priliku odrastati u duhu vjere, hrvatskog jezika i kulture. Bože, hvala ti za ovaj prelijepi dan!

Vidimo se na jesen na drugom oratoriju na temu „SVETI FRANJO AŠISKI I ŽETVENA SLAVA“!

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Karin: Znanstveno stručni simpozij o razaranju i obnovi

************

Split/Trstenik: Tribina

Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas351
Ovaj mjesecOvaj mjesec58350
UkupnoUkupno7442050

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57