Bogdanovići: Proslava sv. Ane

U četvrtak, 26. srpnja 2018., u filijali Bogdanovići, župa Perković, proslavljene je blagdan sv. Ane i Joakima roditelja Blažene Djevice Marije. Misu je predvodio fra Ante Jurić iz samostana Gospe od zdravlja  u Splitu, zajedno sa mjesnim župnikom fra Mladenom Kovačević. Nakon procesije uslijedila je sv. Misa. Svirao je i predvodio pjevanje župskog zbora Mirko Jurić.


Fra Ante je u propovijedi spomenuo da Ana potječe od kraljevskoga roda iz Betlehema, a samo ime joj znači "milost i milina". Ukrašena je bila  divnim krepostima još od djetinjstva. Udala se za  čestitog i plemenitog mladića Joakima iz Galileje. Nisu imali djece. A to je smatrano kod Izraelaca sramota, nesreće pa čak i Božje prokletstvo zbog grijeha.  Nakon dugotrajnih molitava, posta i pokore, Bog ima se smilovao i dao im dijete malu Mariju, koja je u Božjem planu predodređena da bude majkom našega Spasitelja.

Sv. Ana je uzor svim našim djevojkama i majkama. Današnji svijet se mnogo razlikuje od vremena kada je živjela sv. Ana. Onda je bila prava sramota ne imati djecu a danas je sramota rađati djecu. Nekoć se blagoslov, bogatstvo i sreća mjerila po broju djeca, a danas se dijete smatra teret i nesreća u obitelji, a to je žalosna i tragična činjenica.

Ta bijela kuga pogađa godinama naših Hrvatski narod. Hrvatska nam izumire. Prema Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo od 2000. do 2015. u Hrvatskoj je ubijeno 158 tisuća djece. Ne nevino ubijenoj djeci ne može se graditi sretna budućnost obitelji niti naroda. Ako k tome pridodamo iseljavanje, zadnje tri godine oko 350 tisuća mladih i školovanih ljudi iselilo se u Evropske i prekooceanske zemlje, onda je zaključak:demografska slika nam je porazna. Zato ostanimo vjerni ovom kršu i kamenu gdje nas naša majka rodi i čuvajmo svoja djedovska ognjišta imajući uvijek na pameti: Tek doma je blagoslov!

Pri tome danas najviše trpe naše hrvatske majke, mučenice, koje oplakuju svoju poginulu djecu i odbjeglu  djecu diljem svijeta... Majka Domovina također plače za tolikom iseljenom djecom. Te majke patnice su velika nada za bolje sutra nas i naše Domovine. Uza sve to ima nade ako ostanemo vjerni Bogu, Gospi i svecima. Samo je jedan spas za čovjeka, a to je povratak Bogu svjesnom izvršavanju njegovih zapovijedi.

Molimo, zato danas sv. Anu, majku naše Gospe  da nam pomogne u svim našim problemima i potrebama te da strpljivo s vjerom, nadom i molitvom, podnosimo poteškoće zemaljskog života.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Šibenik / Šubićevac: Predstavljanje knjige

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Najava Izbornog kapitula u Hrvatskom nacionalnom bratstvu OFS-a

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Vierzehnheiligen kod Bamberga: Pastoralni skup Digitalno doba i pastoral mladih, 7. - 10. 10. 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas551
Ovaj mjesecOvaj mjesec32738
UkupnoUkupno7168390

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 102