Proslavljen blagdan Gospe od Anđela na Visovcu

U četvrtak, 2. kolovoza 2018., na Visovcu je svečano proslavljena svetkovina Gospe od Anđela. Mnoštvo vjernika već od ranog jutra pristizalo je na Visovac i tamo pristupalo sakramentu pomirenja i euharistije, koristeći jedinstvenu prigodu za zadobivanje tzv. Porcijunkulskog oprosta.


Misom u 6 i 30 sati, već po ustaljenom rasporedu, predsjedao je župnik i dekan skradinski don Gabrijel Jagarinec, uz pjevanje zbora iz iste župe. Nakon te mise, uslijedila je misa u 7 i 30 sati, uz predsjedanje fra Ivana Lukača, župnika Kljaka te u 8 i 30 sati, kojom je predsjedao fra Edvard Sokol, voditelj Hrvatske Katoličke Zajednice u Berlinu.

Svečanim misnim slavljem s procesijom za Gospinom slikom u 10:30 predsjedao jemons. Tomislav Rogić, biskup šibenski, uz koncelebraciju gvardijana fra Bože Duvnjaka, meštra novaka fra Ivana Režića te još dvadesetak koncelebranata. Gospinu sliku u procesiji nosili su župljani župe Kijevo. Pjevanje i sviranje tijekom misnog slavlja animirali su župni zbor iz Stankovaca.

Na koncu misnog slavlja prisutnima se obratio o. gvardijan zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se svetkovina Gospe od Anđela i ove godine proslavi na svečan i dostojanstven način. Osobita zahvala išla je: ispovjednicima iz samostanskog okružja i šire koji su neumorno ispovijedali tijekom cijeloga dana; zaposlenicima Nacionalnog parka Krka koji su cijeli dan neumorno prevozili hodočasnike na Visovac te na taj način tog dana sve podredili proslavi Gospe od Anđela; redarima, policiji, ekipi hitne pomoći, onima koji su primali misne intencije te onima koji su prodavali svijeće.

U 16 sati služena je grkokatolička liturgija. Nakon nje, uslijedilo je misno slavlje u 18 sati, kojim je predsjedao fra Marko Nimac, župnik u Stankovcima.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2161
Ovaj mjesecOvaj mjesec62410
UkupnoUkupno7529243

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 147