Proslava Gospe od Anđela u Zaostrogu

U Zaostrogu je u četvrtak 2. kolovoza 2018. svečano proslavljena Gospa od Anđela. U nazočnosti brojnih mještana i hodočasnika iz drugih mjesta i župa, koncelebrirano euharistijsko slavlje predvodio je fra Joško Kodžoman, provincijal. Suslavilo je 14 svećenika, među kojima i vlč. Pavo Banić, dekan i makarski župnik, i fra Branko Brnas, zaostroški gvardijan i župnik. Liturgijsko pjevanje predvodile su mjesne pjevačice i pjevačice iz Graca pod ravnanjem fra Branka i orguljskom pratnjom Ivane Andrijašević, profesorice glazbe.


 

Prije misnog slavlja kroz Zaostrog je prošla tradicionalna procesija s Gospinom slikom koju su nosili Josip Kosović, Snigo Matutinović, Ivan Matutinović i Zoran  Pejak.

 

Provincijal fra Joško je u propovijedi istaknuo da je „Gospa veliko bogatstvo Crkve koje i danas privlači bezbrojno mnoštvo vjernika… Gospa je putokaz koji je potrebno slijediti. Naši preci molili su pred Gospinim likom. Zato su imali dovoljno i volje i snage podnositi i svladati tolike životne poteškoće i nedaće…Svijet je danas zahvatila kriza duha i ljubavi…Sve je manje rođenih, a sve više umrlih. Tisuće mladih odoše u tuđi svijet, a naša ognjišta ostaju prazna. Tako je i svećeničkih zvanja sve manje…Sve te poteškoće možemo pobijediti s molitvom Majci Mariji i čvrstom vjerom u Nebeskog Oca...“ Na kraju mise fra Josip Klarić pročitao je Posvetnu molitvu Gospi od Anđela, a riječi zahvale izrazio je fra Branko Brnas.

 

Prije proslave u samostanskoj crkvi obavljena je večernja trodnevnica koju su predvodili fra Bone Bilić, župnik Brista i Graca, fra Kristijan Perković., župnik Pline/Stabline i fra Ante Bilokapić, župnik u Metkoviću.

 

Uoči i na dan proslave odigran je blagdanski malonogometni turnir. Uoči blagdana u samostanskom dvorištu održana je Večer klapske pjesme na kojoj su nastupili: Ženski zbor iz Graca, Viole iz Drvenika, Pučki pjevači iz Rogotina, Šinjorine iz Kaštel Sućurca, Stina iz Ploča, Bratovština sv. Stjepana iz Gruda, Na Kantunu iz Opuzena, Zvizdan iz Posušja i Željko Krušlin-Kruška, solist. Voditeljica program bila je Sanja Brajković, urednica i voditeljica HRT.

 

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Šibenik / Šubićevac: Predstavljanje knjige

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Najava Izbornog kapitula u Hrvatskom nacionalnom bratstvu OFS-a

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Vierzehnheiligen kod Bamberga: Pastoralni skup Digitalno doba i pastoral mladih, 7. - 10. 10. 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas673
Ovaj mjesecOvaj mjesec32860
UkupnoUkupno7168512

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 100