Stankovci: Proslavljen blagdan Velike Gospe

U Stankovcima je 15. kolovoza  2018. svečano je proslavljena zaštitnica župe Blažena  Djevica  Marija na nebo Uznesena, Velika Gospa. Svečano misno slavlje u nazočnosti brojnih mještana i hodočasnika iz drugih župa, predvodio je fra Josip Grgić župnik iz Čiste Velike. U koncelebraciji su sudjelovali fra Marko Nimac, fra Božo Mandarić, fra Petar Teskera, fra Mirko Klarić i fra Božo Ćurčija. Slavlje je započelo svečanom procesijom u kojoj su vjernici obučeni u narodne nošnje nosili kip Velike Gospe.  Pjevanje na središnjem slavlju animirao je veliki  mješoviti župni zbor , koji su predivno pjevali pučku misu  na starodrevni način, pod ravnanjem časne sestre Ljiljane Radaš.


Draga braćo i sestre moramo se promijeniti i štovati našu Blaženu Djevicu Mariju, vršiti ispovijedi i čista srca krenuti Božjim putem. Gledajte koliko nam je dobar otac nebeski jer nas je darovao da se zovemo i jesmo djeca Božja. Na njegovu smo sliku stvoreni, njegovom riječju preporođeni i uzvišeni. Danas na svetkovinu drage Gospe, rajske djeve kraljice Hrvata, možemo uputiti svoje molitve i blagoslov za našu dragu domovinu Hrvatsku. Čudotvorna Gospe, čuvaj našu domovinu Hrvatsku natopljena krvlju mučenika, izliječi svaku našu ranu, budi naša utjeha i nada, rekao je na kraju fra Josip Grgić.

Na završetku misnog slavlja župnik fra Marko Nimac zahvalio se braći svećenicima,crkvenom zboru i svim vjernicima koji su sudjelovali u proslavi nebeske zaštitnice župe Stankovci,Velike Gospe. Nakon završetka misnog slavlja ,cijeli vjernički puk iz duše je zapjevao himnu svoj zaštitnici „Zdravo Djevo kraljice Hrvata“.

Župna crkva Uznesenja Marijina u Stankovcima izgrađena je uz pomoć Zakladnog fonda 1885.g. na mjestu stare koja je porušena. Crkva je posvećena 1906.g. Danas župu čine sela: Stankovci, Budak, Crljenik,Velim Bila Vlaka i Putičanje.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1293
Ovaj mjesecOvaj mjesec61542
UkupnoUkupno7528375

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 144