Split: Drugi dio devetnice Gospi od Zdravlja

U drugom dijelu Devetnice, četvrti i peti dan, 15. i 16. studenoga 2018., kako je najavljeno, slavili smo mise ujutro u 7 sati sa časoslovom, u 8 i u 9 sati i navečer u 19 sati; euharistijsko klanjanje imali smo od 9,30 do 12 sati, razgovor sa svećenikom od 16 do 18 sati. Prije večernje mise u 18,30 sati molili smo Gospinu krunicu, koju su predvodile naše vjerske udruge.

Večernje misno slavlje u drugom dijelu Devetnice predvodio je prigodni propovjednik fra Ivan Maletić, odgojitelj franjevačkih bogoslova u Franjevačkom klerikatu i ekonom u Franjevačkom samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu.


Fra Ivan je dvije večeri na slikovit način govorio vjernicima o Mariji Majci, kao čuvarici sakramenta braka i čuvarici obitelji.

Četvrtoga dana, u četvrtak 15. studenoga t.g., večernje misnoslavlje predvodili su zborovi Župe Gospe od Zdravlja. Na kraju mise fra Ivan je predvodio euharistijsko klanjanje. U 20,15 sati vjerničke udruge, kao i svakoga četvrtka, nastavile su moliti Molitve za Domovinu ispred samostana.

Petoga dana, u petak 16. studenoga t.g., večernje misno slavlje predvodili su franjevački bogoslovi s Trstenika. Na večernjoj misi prisustvovali su i mladi vjernici koji se svakoga petka okupljaju u našoj crkvi na molitvi u 20,30 sati.

Nakon večernje mise koncert duhovnih skladbi, pod nazivom Ave Maria,u pratnji na glasoviru Tetyane Borchagivske, izveli su operni solisti HNK Split: tenor Špiro Boban, mezzosopran Terezija Kusanović, bas Božo Župić, sopran Ana Malovan i tenor Vinko Marojević.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš: Festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo" (pozivnica)

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1058
Ovaj mjesecOvaj mjesec53334
UkupnoUkupno7188986

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62