Runovići: Proslava Sv. Nikole u Podosoju

Blagdan Sv. Nikole, biskupa, u župi Runovići slavi se u mjestu Podosoje gdje se nalazi područna crkva Sv. Nikole. Ove godine u 10.30 sati procesiju i sv. misu u dvorištu crkve predvodio je i propovijedao fra Šimun Markulin, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, a suslavili su fra Marko Bitanga, župnik Staševice i župnik fra Mladen.


Predvoditelj sv. misnog slavlja u propovijedi rekao je kako su darovi Sv. Nikole za njegova života siromasimabili darovi mira, radosti i zahvalnosti. S pravom se danas pitamo je li naše majke i naši očevi daruju svoju djecu tim i takvim darovima. Darovi, koji ne prolaze i ne blijede jesu darovi života, koje dijete usvaja od malenih nogu, nosi ih sa sobom kroz život i kasnije ih dariva svojim potomcima. Ti se darovi ne dijele samo jednom na godinu, već se iz dana u dan svjedoče, žive, upoznaju i šire.

Propovjednik je naglasio potrebu mira, zatim radosti i zahvalnosti u današenjem svijetu i u našim životima. Tko upozna Gospodina Boga, tko živi u miru i radosti, on će znati i zahvaliti, na prvom mjestu Gospodinu Bogu, a onda i svojim bližnjima. Djeca koja nauče zahvaljivati i sami postaju dar, najprije svojim roditeljima, a onda i šire. Treba i Gospodinu Bogu zahvaliti, a najveća zahvala njemu jest slavlje sv. mise.

Na kraju sv. mise župnik fra Mladen zahvalio je predvoditelju misnog slavlja i propovjedniku fra Šimunu, zatim fra Frani Laci, župniku Zmijavaca i don Petru Čondiću, župniku Poljica koji su ispovijedali vjernike te svima koji su pridonijeli proslavi Sv. Nikole. Zatim je fra Šimun blagoslovio automobile. Preko mise pjevali su članovi mješovitog župnog zbora pod pratnjom gđe. Marije Biočić.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

************

Plina-Stablina

************

Baćina

************

Otok: Proslava sv. Luke

************

Obiteljski susret

************


Dani crkvene glazbe 2019.

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas498
Ovaj mjesecOvaj mjesec42927
UkupnoUkupno7178579

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50