London: Misa za Domovinu

U londonskoj Crkvi Presvetoga Srca misu za Domovinu u nedjelju 30. lipnja predslavio je fra Ljubomir Šimunović, voditelj HKM London.

Fra Ljubomir je u propovijedi podsjetio kao je i narod Božji nakon što je ožednio, zaboravio da je Bog onaj koji vodi. Počeo je mrmljati. Došao do gorke vode koja se nije mogla piti. Mojsije je na Božji poziv uzeo drvo i voda je ozdravila. Od „bolesti mrmljanja i gorčine“ lijek je moguće pronaći na drvetu križa. Domovini treba Božji blagoslov. Potrebni su oni koji će, umjesto mrmljanja, moliti. Bog je veći od naših rana,  ograničenja, iskustva i povijesti, naglasio je fra Ljubomir i pozvao na molitvu za ozdravljenje rane hrvatskog naroda. „Odgovornima daj mudrosti i spremnost na služenje. Svima nama daruj svoj blagoslov, kako bi do kraja pobijedio u našem životu i u životu našeg naroda“, zaključio je fra Ljubomir.


Preko sv. mise pjevao je zbor mladih HKM London pod vodstvom Miriam Hichri.

Lijepom našom pozdravljena je Domovina, a mladi dramski umjetnik Filip Mayer svečano je pročitao pjesmu o državnosti i hrvatskoj slobodi Nazorovu Zvonimirovu lađu.

Nazočnima se poslije mise obratio hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu Nj. E. Igor Pokaz, koji je istaknuo kako pored velikih pothvata naših sportaša, znanstvenika, umjetnika, gospodarstvenika, ime Hrvatske svojim znanjem, stručnošću, ljubaznošću, toplinom, srdačnošću pronosi s ponosom i svaki pojedinac koji našu državu ima u srcu. „Neka Bog čuva Domovinu i hrvatski narod“ zaključio je veleposlanik Pokaz.

Slavlju su nazočili hrvatski vojni izaslanik brigadir Damir Terzić i kapetan korvete Ivo Musulin, predstavnik Hrvatske ratne mornarice u mornaričkom zapovjedništvu Nato saveza. Susret je obilježen i prigodnom spomen fotografijom.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas744
Ovaj mjesecOvaj mjesec62918
UkupnoUkupno7446618

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84