Baćina-Plina: Proslava sv. Ilije i sv. Liberana

Baćina: Proslava sv. Ilije

U nedjelju, 21. srpnja 2019.,  kod stare župne kuće u Baćini proslavili smo svetkovinu sv. Ilije Proroka kod stare istoimene kapelice. Uz prisustvo četrdesetak vjernika, Riječ Božju su nam čitali naši bivši framaši Pero i Marija, a potom nas je župnik uveo u otajstvo Božje riječi koja se izvršavala po životu Ilije Proroka koji nam i danas govori i upućuje nas da ostanemo snažni u vjeri i svjedočimo svojim životom.


Plina: Proslava sv. Liberana

U utorak, 23. srpnja 2019., na Zavali  smo proslavili suzaštitnika Zapadne Pline, sv. Liberana. Slavlje sv. Liberana na Zavali započeli smo molitvom krunice i procesijom sa svečevim kipom oko crkve sv. Ivana Krstitelja. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župnik Vrgorca fra Ivica Omazić u koncelebraciji sa fra Domagojem Volarevićem i župnikom fra Kristijanom. Na slavlju uz mnoštvo vjernika sudjelovao je i bogoslov fra Ivo Rastočić. U svojoj propovijedi fra Ivica je naglasio kako je sveti Liberan i danas aktualan i da od njega možemo puno naučiti. I danas je puno siromaha koji su gladni Božje riječi, onih koji su opterećeni i koji traže smisao svog života u materijalizmu i hedonizmu. Sveti Liberan poziva nas Isusu, izvoru žive vode. Povratak na izvire donosi mir u naša srca i naše obitelji. Sveti Liberan poznat je kao borac protiv bezboštva i poganstva. On poziva i nas danas da životom svjedočimo vjeru, vjeru svojih pradjedova, da ne napuštamo svoja ognjišta i svoje svetinje.

Na kraju misnog slavlja fra Ivica je molio za sve pokojne iz naše župe a župnik je zahvalio Bogu i svima nazočnima i potaknuo ih na molitvu sv. Liberanu kojem se narod Neretve moli u raznim bolestima.

Fotografije

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2084
Ovaj mjesecOvaj mjesec70611
UkupnoUkupno7454311

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42