Čavoglave: Proslava Stepinčeva
Dvodnevnom duhovnom obnovom koju je predvodio župnik far Ivan Lukač župa se pripremala za Stepinčevo. Procesijom i svečanom sv. Misom 9. veljače 2020. u 11:30 sati u crkvi Hrvatskih mučenika u Čavoglavama proslavljeno je Stepinčevo. Ovogodišnje svečano misno slavlje u crkvi Hrvatskih mučenika uz domaćeg župnika fra Ivana Lukača predslavio je fra Šimun Bilokapić profesor na Teologiji u Splitu.
U propovijedi fra Šimun Bilokapić naglasio je veličinu blaženog kardinala koji je kao istinska moralna vertikala ispunjen svjetlom Božjim bio svjetlo u teškim vremenima u povijesti našeg naroda. Na kraju svoje homilije propovjednik je svim vjernicima napomenuo da moraju slijediti svijetli primjer ovoga mučenika te da i u današnjem vremenu prolaznosti moraju odabrati onu duhovnu stranu koju je uvijek birao i mučeni Stepinac. Skladnim pjevanjem crkveni zbor uveličao je proslavu.
Po završetku sv. Mise vjernici su pristupili i obredu grličanja po zagovoru svetoga Blaža. Relikvije blaženog kardinala Stepinca bile su izložene vjernicima na štovanje i ljubljenje. Ovaj posebni dan u našoj župi sv. Ilije proslavljen je zajedništvom, molitvom i pjesmom na slavu Božju po zagovoru blaženog kardinala Stepinca.
Neka naše zajedništvo i molitva koju smo uputili dobrom Bogu u crkvi Hrvatskih mučenika, proglašenim mjestom molitve za domovinu, bude plodonosna da po zagovoru blaženog Alojzija Stepinca budemo u našem narodu i svijetu dobri Kristovi svjedoci.

Fra Ivan Lukač

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas135
Ovaj mjesecOvaj mjesec51864
UkupnoUkupno7518697

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31