Lišane: Proslavljen Uskrs

Najveći kršćanski blagdan Uskrs proslavljen je misnim slavljem kojeg je predvodio župnik fra Božo Mandarić u praznoj crkvi sv. Nikole Tavelića u Lišanima. S obzirom na ovogodišnje izvanredne okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa, vjernici Župe sv. Mihovila (Vukšić, Lišane, Bulić, Prović, Ostrovica) mogli su pratiti slavlje preko Facebook stranice Župe sv. Mihovila Lišane. Fra Božo je pročitao  tradicionalnu uskrsnu čestitku šibenskog biskupa mons. Tomislava Rogića, a nakon toga održao kratku propovijed i istaknuo poruku svojim župljanima:

„Draga braćo i sestre, u današnjem evanđelju čuli smo kako su dvojica učenika vidjeli i prepoznali Isusa u lomljenju kruha. Tada su ushićeno dotrčali i rekli: „Vidjeli smo Gospodina!“  I od nas se traži da svjedočimo i drugima donesemo Krista. Zahvalimo Bogu za svaki trenutak svog života kojim možemo posvjedočiti Krista. Krist koji je uskrsnuo od mrtvih darovao nam je život vječni. Uskrsli Isuse, hvala Ti na Tvojoj žrtvi, molimo Te za sve oboljele, zaražene i za sve one koji za njih brinu. Tvom milosrđu, uskrsli Isuse, povjeravamo sve naše molitve, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen“.

Proslavi Uskrsa prethodilo je vazmeno trodnevlje u crkvi sv. Nikole Tavelića na Veliki četvrtak, Veliki petak i Veliku subotu. Presveti oltarski sakrament bio je izložen u Vukšiću, Lišanima i Buliću na Veliku subotu, gdje su vjernici imali prigodu izvršiti obred klanjanja i pomoliti se u svojim mjesnim crkvama. Sveta misa na Veliku subotu uživo je prenošena preko Facebook stranice Župe kada su vjernici ujedno mogli i blagosloviti jela slijedeći župnikove upute, uz molitve Apostolskog vjerovanja, Oče naš te pjesmu Kraljice neba. Župa sv. Mihovila arkanđela Lišane pokazala je kako je i u ovakvim izvanrednim situacijama moguće dostojanstveno i svečano proslaviti velike kršćanske blagdane te organizirati duhovnu obnovu.

Tekst i foto: Marko Ledenko - Mane

 

Najave

************

22. svibnja 2020. dva člana Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ sudjeluju online na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata (odgođeno)

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKA POSTULATURA

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas34
Ovaj mjesecOvaj mjesec50463
UkupnoUkupno7736231

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50