BRŠTANOVO: IZLET BOGOSLOVA I PROFESORA

Bogoslovi su sa svojim odgojiteljima i profesorima obilježili završetak zimskog semestra posjetom župi Uznesenja Marijina – Brštanovo u subotu, 6. ožujka, gdje ih je pozvao fra Damjan Čovo, župnik. Vrijeme je bilo kao stvoreno za izlet.

Braća su se ispred župne kuće počela okupljati oko 10 h, gdje ih je dočekao o. župnik. Vrijedne ruke brzo su se složile: dok su jedni pripremali drva za roštilj te naložili vatru, drugi su složili stolove i stolice. Vrijeme do ručka proteklo je u ugodnom razgovoru, posjetu župne crkve Uznesenja Marijina odnosno igranju balota. Poslije ručka uslijedila je rekreacija: šetnja po padinama Moseća, posjet crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Niskome, igranje balota i nogometa na obližnjem igralištu.

Na izletu je sudjelovalo 32-je braće iz Klerikata (11 profesora i 19 bogoslova), kojima su se pridružili fra Kruno Bekavac i fra Ante Jurić Talaja te Josip Grgić, bivši župnik. Na kraju valja spomenuti odvažan pothvat fra Marijana Vugdelije, koji se odmah poslije ručka sâm uputio na noge prema Klerikatu (32 km!), gdje smo ga ponovno susreli na večeri. 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Sinj: Proslava Velike Gospe 2019.

************

Plina Stablina: Proslava Velike Gospe 2019.

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas350
Ovaj mjesecOvaj mjesec53050
UkupnoUkupno7042781

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59