Postavljena i blagoslovljena nova zvona u Zmijavcima

Iz života provincije

Gradnja zvonika u Zmijavcima započela je 22. kolovoza 1998., blagoslovom koji je obavio mještanin fra Nedjeljko Šabić. Grubi radovi na zvoniku su završeni 26. veljače 1999. S daljnjim radovima se prestalo zbog nedostatka potrebnih novčanih sredstava. Oblaganje zvonika u kamen započelo je 24. travnja 2001. Na dvadesetu obljetnicu ustanovljenja župe, 11. kolovoza 2002., fra Nedjeljko Šabić obavio je blagoslov dovršenog zvonika.

Odmah po dolasku novoga župnika fra Frane Lace, koncem prošle 2009. Godine krenulo se u realizaciju nabave zvona. Pohvalnom zauzetošću župnika i potporom župljana nabavljena su četiri krasna zvona izlivena u poznatoj ljevaonici „De Poli“ iz Vittorio Veneta u Italiji. Zvono teško 200 kilograma koje daje ton do (c), financirala je općina Zmijavci i župljani, a na sebi nosi natpis: Bogu i svetom Lovri na slavu- općina i narod. Zvono teško 280 kilograma koje daje ton ti (h) donirao je mještanin fra Vinko Gudelj, a na njemu je otisnut natpis: Bogu i svetom Franji na čast- fra Vinko Gudelj. Treće zvono teško 380 kilograma koje daje ton la (a) kupila su djeca Jure i Anuše Šabić, a na njemu stoji napisano: Bogu i Bogorodici na slavu- djeca Jure i Anuše Šabić. Četvrto i ujedno najveće zvono teško 540 kilograma koje daje ton so (g) donirao je Ante Tonija Todorić, a na sebi nosi natpis : Bogu i svim svetima na slavu-Ante Tonija Todorić. Na svakom zvonu otisnut je medaljon - reljef blažene Marije Propetog Petković sa zazivom: Blažena Marijo Propetog Petković, moli za nas.

Svečanom činu blagoslova zvona prethodila je trodnevnica Gospi Lurdskoj u kojoj su predsjedali misnim slavljem i propovijedali fra Denis Šimunović, fra Kristian Stipanović i fra Ivan Režić. Središnje misno slavlje sa svečanom procesijom sa svijećama bilo je na sam blagdan u 18 sati, a predsjedatelj je bio gvardijan i župnik iz Imotskog fra Zoran Kutleša.

Blagoslov je u nedjelju 14. veljače ove godine tijekom euharistijskog slavlja u 10.30 sati obavio mnp. o. provincijal fra Željko Tolić. U euharistijskom slavlju koncelebrirali su uz župnika fra Franu Lacu, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu fra Marko Babić, te mještani, duhovnik sjemeništaraca u Sinju fra Mijo Šabić i don Ante Karoglan. Nakon svečanog čina blagoslova, slavlje se nastavilo u župskoj kući za zajedničkim stolom, a čuli su se lijepi komentari Zmijavčana koje od sada bude i na počinak prate zvona s njihova lijepoga zvonika.

FIR

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1246
Ovaj mjesecOvaj mjesec46061
UkupnoUkupno7512894

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92