Proslava Sv. Nikole u HKM u Sindelfingenu

„Opet sveti Niko dobroj djeci ide“, pjevala su djeca Hrvatske katoličke misije Sindelfingen svome Nikoli, koji ih je i ove godine došao razveseliti slatkim darovima.

Svečano slavlje povodom dana svetog Nikole u svojim misijskim prostorijama pokraj crkve, a u organizaciji voditelja misije fra Marinka Vukmana, časnih sestara Bogoljube i Bernardete te aktivnih članova misije, uveličalo je mnoštvo djece sa svojim roditeljima, bakama, djedovima, prijateljima...

Tijekom godine slavimo mnoga slavlja. Sva su ona nezaboravna, svečana, radosna, ali ovo današnje slavlje posebno je radosno i svečano, ono je jedno od najljepših slavlja jer je u znaku naše dječice, naše budućnosti, naše radosti, naglasio je fra Marinko u svom pozdravnom govoru.

Uime Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Stuttgartu pozdrav je uputila i konzulica savjetnica Mirjana Božić, zahvalivši svim učiteljima hrvatske nastave na predanom radu i trudu koji ulažu kako bi djeca iz hrvatskih škola diljem Baden-Württemberga nastupila i pokazala kako i ovdje daleko od domovine od malena znaju i njeguju svoj jezik.

Djeca su za ovu priliku s časnom sestrom Bernardetom Tomić uvježbala pjese Isus mali dar je s neba i Tko to sada pjeva. Djeca iz hrvatske škole krasnoslovila su pjesmu Božić u duši i izvela igrokaz Dar svetom Nikoli. Tamburaši Matije Gupca oduševili su pjesmama Kriste u tvoje ime, Svim na Zemlji i Duga cesta. Članovi folklornog sastava izveli su plesove Slavonije i Baranje.

Djeca su ipak s najviše radosti i nestrpljenja iščekivala svetog Nikolu i njegove darove.

Nakon dolaska svetog Nikole i podjele darova, slavlje se nastavilo uz glazbeni sastav Plavi Dunav i poznate pjevače iz domovine Matka i Branu. Gosti su uživali u hrani, piću i bogatoj tomboli koje su pripremili aktivni članovi zajednice.

Ivana Livaić

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1250
Ovaj mjesecOvaj mjesec46065
UkupnoUkupno7512898

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 107