Zmijavci: Proslava Svih svetih

U našoj Provinciji svetkovina Svih svetih na poseban se način slavi u Zmijavcima, župi koja je posvećena Svima svetima. Na proslavu svetkovine, na poziv fra Frane Lace, župnika Zmijavaca, stigli su meštar novaka fra Mijo Šabić, koji ujedno i potječe iz Zmijavaca, te naši novaci.

Više...
 
Imotski: Regionalni sastanak

Susret u Imotskom se otkazuje, jer se termin preklapa sa sprovodom don Ante Karoglana u Zmijavcima. Novi termin bit će naknadno objavljen.

 
Knin: OFS - izborni kapitul

U subotu, 26. listopada 2019. u 10:00 sati u prostorijama franjevačkog samostana svetoga Ante u Kninu održan je izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda mjesnog bratstva „Sv. Ante Padovanski“ – Knin. Opširnije: svetianteknin.com

 
München: Proslavnjena 25. godišnjica dobrotvorne udruge "Ruke dobrote"

U crkvi sv. Pavla u Münchenu okupio se 27. 10. 2019. na liturgijskom nedjeljnom slavlju uz vjernike i krug prijatelja podupiratelja, članova i simpatizera dobrotvorne udruge “Ruke dobrote”.

Više...
 
Metković: Đakonsko ređenje

Predvodeći euharistijsko slavlje, u nedjelju 27. listopada, u crkvi sv. Nikole u Metkoviću, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić zaredio je za đakone osam bogoslova - četvoricu na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije: Ivana Odrljina (župa Presvetog Srca Isusova – Košute), Mirka Šakića (župa Gospe u Siti – Strožanac), Nikolu Šakića (župa Gospe od Pojišana – Split) i Slavka Volarevića (župa sv. Nikole – Metković) te četvoricu na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja: fra Slavena Čeku (župa Svih Svetih – Livno), fra Filipa Čogelju (župa sv. Ivana Krstitelja – Kaštel Stari), fra Ivu Rastočića (župa sv. Ilije proroka – Metković) i fra Željka Štrbca (župa BDM Žalosne – Zagreb). Opširnije: smn.hr

 
Drniš: 7. festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo"

U prepunoj crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu, proteklog vikenda je bilo vrlo svečano. Sedmi Festival zborske duhovne glazbe „Jubilate Deo“ okupio je oko 150 pjevača iz šest amaterskih zborova.

Zajedništvo koje uvijek nosi pjesma došlo je do punog izražaja na koncertu u subotu 26. listopada 2019. g.  kada su kvaliteta izvedbe te raznovrstan repertoar pljeskom ugrijali dlanove svih prisutnih poklonika zborske glazbe.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Prikazivanje filma

U Šibeniku na Šubićevcu u samostanu Sv. Ante prikazan je dokumentarno – igrani film „Glavu dole, ruke na leđa“. Opširnije: subicevac.hr

 
Preminula majka fra Dušana More

Dana 25. listopada preminula je Luca Moro r. Vučić (1933.) majka našega brata fra Dušana More.

Sprovod će biti u ponedjeljak, 28. listopada 2019. u 15.00 sati na mjesnom groblju Svih svetih u Gali.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!

 
Vrlika: Novi broj lista Vrličko kolo

Vrličko kolo 2019.

 
Split: Održana sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata OFS-a

Sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“  održana je u utorak, 22. listopada 2019. u Franjevačkom samostanu franjevaca konventualaca sv. Frane, u Splitu na Obali.

Više...
 
Mirlović Zagora: Izborni kapitul u OFS-u

Izborni kapitul Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Ivan Pavao II.“ održan je, na blagdan „Sv. Ivana Pavla II.“, zaštitnika istoga bratstva OFS-a u župnoj dvorani u Mirlović Zagori, u utorak,  22. listopada 2019. godine.

Više...
 
Nova vrijedna knjiga u izdanju Službe Božje

Doc. dr. dr. sc. Ivan Macut i dr. sc. Dinko Aračić napisali su uvodnu studiju i preveli Lutherovo poznato djelo Komentar Magnificata (Lk 1, 46-55). Knjigu su recenzirali prof. dr. sc. Niko Ikić (KBF Sarajevo) te izv. prof. dr. sc. Lidija Matošević (Sveučilišni centar za protestantsku teologiju Matija Vlačić Ilirik – Zagreb). Vrijednost uvodne studije, a na poseban način prijevoda, nalazi se u tome što se radi o prvom prijevodu ovog poznatog i vrijednog Lutherovog djela na hrvatski jezik uopće. Knjiga ima 128 stranica.

Više...
 
Stuttgart/ Bad Cannstatt: Obilježena 800. obljetnica susreta sv. Franje i sultana Melek el-Kamela

Oživljen povijesni susret sv. Franje Asiškoga i sultana egipatskog Melek el-Kamela koji se zbio 1219. godine u Egiptu.

Više...
 
Otok: Proslava sv. Luke

Proslava blagdana sv. Luke, zaštitnika župe Otok, svečano je protekla i ove godine. Samoj proslavi blagdana prethodila je trodnevnica koju su predvodili: fra Tino Labrović, župnik Potravlja, o. Hrvoje Mravak, odgojitelj isusovačkih novaka i fra Perica Maslać, sinjski župnik.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Proslavljena misijska nedjelja

Opširnije: subicevac.hr

 
Staševica: Izlet ministranata

Ministranti iz Staševice bili su na izletu u Pakoštanima. Opširnije: m.facebook.com

 
OFS: Održana III. sjednica područnoga Vijeća Splitsko-dubrovačkoga OFS-a

III. sjednica područnoga vijeća Splitsko-dubrovačkoga područnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ održana je, pod predsjedanjem Mile Šuto, OFS, područne ministre i u nazočnosti fra Stipe Nimca, OFM, predsjednika Konferencije područnih duhovnih asistenata, u subotu, 19. listopada 2019. u Franjevačkom samostanu Gospe od Karmela u Omišu.

Više...
 
Podbablje/Kamenmost: Proslava sv. Luke

I ove godine na proslavi blagdana sv. Luke, zaštitnika župe Podbablje, okupilo se veliko mnoštvo vjernika. Samoj proslavi blagdana prethodila je trodnevnica koju je predvodio mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić.

Više...
 
Vrlika/Štikovo: Proslava sv. Luke

Blagdan sv. Luke evanđelista, nebeskog zaštitnika Štikova (župa Vrlika), svečano je proslavljen u subotu 19. listopada 2019. Slavlje je započelo u drevnoj istoimenoj crkvici u 10:30 sati.

Više...
 
OFS: Izabrano Nacionalno vijeće Hrvatskoga nacionalnog bratstva OFS-a

Izborni kapitul Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS-a) održan je od 11. do 13. listopada 2019. pod predsjedanjem Tibora Kausera, OFS, generalnoga ministra i u nazočnosti fra Pedra Zitha, OFM, člana Konferencije generalnih duhovnih asistenata, u Samoboru u kući susreta Tabor.

Više...
 
Koeln: Pastoralni pohod mons. D. Schwaderlappa

U nedjelju, 13. listopada našu Misiju pohodio je pomoćni koelnski biskup dr. Dominikus Schwaderlapp koji je izvršio pastoralni pohod.

Pastoralni pohod našoj Misiji mons. Dominikus je započeo susretom u misijskim prostorijama u 10 sati s fra Vukom Buljanom i članovima Pastoralnog i Ekonomskog vijeća naše Misije. U tu svrhu upriličen je i prigodni domjenak. Nakon međusobnog razgovora i predstavljanja potreba i trenutnog stanja u našoj Misiji, Biskup je razgledao misijske prostorije.

Opširnije: hkm-koeln.de

 
Zagreb: Novi ciklus nastave studija Teologije posvećenog života

U petak, 18. listopada 2019., u 16,30 sati, započinje novi, četvrti, ciklus predavanja studija Teologije posvećenog života na adresi: Duhovni centar sv. Ivana od Križa, Česmičkoga 1, 10000 Zagreb. Nakon što je prošli, treći, dvogodišnji ciklus  u Splitu pohađalo čak 65 polaznica i polaznika, studij se ponovno vraća u Zagreb. Vodstvo studija obavještava sve predbilježene polaznike o početku predavanja i o provedbi upisa u stankama između predavanja. Sve redovnice i redovnici i drugi članovi zajednica posvećenog života, kao i vjernici laici, kako oni koji su se već predbilježili za studij tako i oni koji se još nisu predbilježili, a zainteresirani su, pozvani su da u petak i subotu, 18. listopada 2019., od 16,30, dođu na upis i na predavanja studija Teologije posvećenog života. Detaljnije informacije nalaze se na web-adresama: http://tpz.karmel.hr/http://www.redovnistvo.hr/dogadanja/raspored/predbiljezbe-za-cetvrti-nastavni-ciklus-studija-teologije-posvecenog-zivota.

 
Zagreb: Susret odgojnih zavoda

Održan je X. susret odgojnih zavoda Provincije u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu.

U franjevačkom samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu od 11. do 13. listopada 2019. g., održan je jubilarni X. susret svih odgojnih zavoda naše Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Na susretu su bili postulanti iz Imotskoga, novaci sa otočića Visovca, bogoslovi iz Klerikata u Splitu i Zagrebu te sjemeništarci iz Sinja sa svojim odgojiteljima.

Više...
 
VIERZEHNHEILIGEN KOD BAMBERGA: Pastoralni skup o digitalnom dobu i mladima (3)

Opširnije: zivazajednica.de

 
Imotski: Obećanja u bratstvima Frame

Po ustaljenoj tradiciji, na svetkovinu Sv. Franje, u petak 4. listopada, na večernjoj misi u 18 sati novi članovi svih bratstava Franjevačke mladeži iz imotskoga samostanskog okružja dali su svoja prva obećanja. Ove je godine ukupno 49 mladih po prvi put obećalo da će svoju mladost posvetiti Kristu u bratstvu Frame. Obećanja su dali framaši iz sljedećih bratstava: Imotski (17), Lovreć (8), Podbablje (6), Proložac (6), Runović (3), Vinjani (7) i Zmijavci (2).

Više...
 
Ludbreg: Antićevske duhovne vježbe za svećenike

U pastoralnom centru Varaždinske biskupije u Ludbregu fra Josip Šimić održao je duhovne vježbe za svećenike varaždinske biskupije u kojima su sudjelovali i ap. administrator varaždinske biskupije, dosadašnji biskup mons. Josip Mrzljak i generalni vikar biskupije mons. Toni Perčić. Zajedno s njima sudjelovalo je još 18 svećenika. Vježbe su započele u ponedjeljak 30. rujna navečer a završile 3. listopada u podne.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas982
Ovaj mjesecOvaj mjesec45797
UkupnoUkupno7512630

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46