München: "Bremenski svirači"

Prostor kapele Bl. Alojzija Stepinca u Münchenu ispunjen dječijim povicima: "Hoćemo još", najbolji je dokaz da je predstava-mjuzikl "Bremenski svirači" u izvedbi kazališne družine Pinklec iz Čakovca vrlo uspjela. Taj mjuzikl izveli su 2. veljače 2020.: Karolina Horvat, Davor Dokleja, Igor Baksa i Bruno Kontrec.

Više...
 
Split/Trstenik: Uočnica Svijećnice

U subotu, 1. veljače 2020. godine, u samostanu O. fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku upriličeno je, već tradicionalno, slavlje uočnice Prikazanja Gospodinova (Svijećnice).

Više...
 
Esslingen: Novi broj lista "Amen"

Esslingen: Župni list "Amen" - 1/2020.

 
Nova knjiga fra Josipa Šimića

Kršćanska sadašnjost objavila je uz Pastralni tjedan knjigu fra Josipa Šimića: Izvezite na pučinu, Liturgijski vodič za godinu A. Knjiga je izdana kao 89 broj niza Liturgijska pomagala. U pripremi su i godina B i C. Knjiga na 331 str. sadrži 73 cjeline: sve nedjelje, svi blagdani Gospodnji, sv. Stjepan, Svi sveti i Dušni dan. Svaka cjelina sadrži Vodič kroz bogoslužje i homiliju. Vodič kroz bogoslužje sadrži kratke tekstove: Pozdrav, Uvod i poziv na pomirenje s Bogom, sažetak čitanja, Molitvu vjernika, Uvod u Očenaš, Poziv na davanje mira i Otpust.

 
Frankfurt: Novi broj Žive zajednice

Iz tiska je izašao novi dvobroj Žive zajednice za siječanj i veljaču, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni.

Više...
 
Proložac: Trostruko slavlje

U župi sv. Mihovila u Prološcu 26. siječnja 2020. na treću nedjelju kroz godinu, nedjelju koju je papa Franjo proglasio Nedjeljom Božje riječi, održano je trostruko slavlje.

Više...
 
München: Predavanje o Armeniji

U utorak, 28. siječnja 2020. u organizaciji Akademskog kruga koji djeluje pri Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu, prof. Stjepan Bergovec održao je predavanje o Armeniji i njezinom utjecaju na Hrvatsku.

Više...
 
München: Ansambl "Lado" u crkvi Sv. Mihaela

U nedjelju, 26. siječnja 2020. godine u crkvi sv. Mihaela u Münchenu, u kojoj se tradicionalno svake nedjelje na misnom slavlju okuplja veliki dio münchenskih Hrvata, „Lado” je uzveličao misno slavlje i održao koncert svjetovne glazbe. Opširnije: zivazajednica.de

 
Fra Ivan Macut objavio članak na njemačkom jeziku

Član naše provincije fra Ivan Macut objavio je članak na njemačkom jeziku u najnovijem broju uglednog španjolskog teološkog časopisa Carthaginensia pod naslovom:

(Od pesimizma do optimizma. Ekumenska teologija Oscara Cullmanna.)
 
Šibenik/Šubićevac: Nedjelja Božje riječi

Svečanim euharistijskim slavljem obilježena je današnja Nedjelja Božje riječi u župi sv. Ante na Šubićevcu. Opširnije: subicevac.hr/nedjelja-bozje-rijeci/

Na blagdan obraćenja sv. Pavla, apostola 25. siječnja 2020. u crkvi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu je obilježena 29. obljetnica prvih dragovoljaca domovinskog rata sa područja Šibenika. Opširnije: subicevac.hr


 
Hrvatska redovnička konferencija: Poruka za Dan posvećenog života 2020.

Prigodom Dana posvećenog života 2020. predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života, msgr. Zdenko Križić i predsjednica Hrvatske redovničke konferencije, s. Ana Marija Antolović uputili su poruku redovnicama, redovnicima i laicima posvećenima u svijetu. Poruku donosimo u cijelosti:

Više...
 
Split: Novi broj lista Marija

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za veljaču 2020. Urednik fra Petar Lubina naslovio je uvodnik Središte života. Uvodnik prenosimo u cijelosti:

Više...
 
Split/Trstenik: Tribina – Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina

Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split – Trstenik priredilo je, u sklopu programa Trajne formacije, ususret ovogodišnjoj „Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana“ (18. – 25. siječnja 2020.) za članove OFS-a tribinu „Katolička Crkva i aktualnosti ekumenskog dijaloga zadnjih pedeset godina“.Tribina je održana u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. u dvorani „Dr. fra Karlo Balić“ u Franjevačkom samostanu sluge Božjega oca fra Ante Antića u Splitu na Trsteniku, u 19 sati.

Više...
 
Čvrljevo: Proslava svetkovine Imena Isusova

U nedjelju, 19. siječnja 2020., u župi Čvrljevo proslavljeno je svetkovina Imena Isusova kojemu je posvećena i župna crkva. Svečanu sv. Misu predvodio je  fra Domagoj Volarević, domagistar franjevačkih bogoslova i profesor na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Splitu uz koncelebraciju župnika fra Ante Jurića Talaje i pastoralnoga suradnika fra Ante Jurića.

Više...
 
München: Izložba anđela u Hrvatskoj katoličkoj župi

U subotu, 18. siječnja 2020. u velikoj dvorani HKŽ München otvorena je izložba anđela (figura) i dječjih crteža. Mogli smo vidjeti raznolikost među vojskom anđela: čitače, pjevače, svirače, klanjatelje, nositelje darova, male i velike anđele, obučene u raznobojne  haljine i anđele s krilima. Izložbu je otvorio fra Jozo Župić, dušobrižnik u župi, posluživši se riječima pape Franje: "Bog nam šalje anđele da tješe naše slomljeno srce, da nas probude iz sna našega života i da nam jednostavno kažu: ti nisi sam."

Više...
 
Bulić: Proslavljen blagdan sv. Antuna Pustinjaka

U mjestu Buliću, koje pripada župi sv. Mihovila Lišane, u petak, 17. siječnja 2020. god. svečano je proslavljen blagdan sv. Antuna Pustinjaka, nebeskog zaštitnika Bulića. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je gvardijan  franjevačkog samostana iz Karina  fra Petar Klarić, uz koncelebraciju domaćeg župnika fra Bože Mandarića.

Više...
 
Miljevci: Proslava Imena Isusova

Župa Miljevci proslavila je 14. siječnja 2020. godine svetkovinu Presvetog Imena Isusova, svojeg zaštitnika.

Više...
 
HKM Köln: Proslava 40. obljetnice folklorne skupine

U subotu, 11. siječnja 2020. u Bergheimu (Bürgerhaus) folklorna skupina „Koraci u tuđini“ koja djeluje pri HKM Köln proslavila je 40 godina svoga djelovanja. Prepuna dvorana gostiju, prijatelja i folkloraša pokazuje koliko mnogima znači ova obljetnica, ali i međusobno druženje hrvatskoga naroda. Opširnije: hkm-koeln.de

 
Čavoglave: Božić 2019.

U okviru zbivanja Božić u Čavoglavama 2019., na 3. nedjelju došašća, dana 15. prosinca 2019., glazbeni dio nedjeljnoga liturgijskoga slavlja i koncertni program nakon njega, predvodio je Vokalni ansambl Frankopan iz Zagreba, koji djeluje pri Udruzi Specijalne postrojbe bojne Frankopan, a čine ga glazbenici - djeca hrvatskih branitelja i sami branitelji i drugi profesionalni glazbenici.

Više...
 
Izišao novi broj glasila Fraternitas

Fraternitas - siječanj, 2020.

 
Sinj/Glavice: Proslava sv. Ivana

Vjernici Glavica proslavili su u petak, 27. prosinca 2019. blagdan svog zaštitnika sv. Ivana, apostola i evanđelista.

Više...
 
Split/Trstenik: Adventsko – božićni koncert bogoslova naše Provincije i gostiju

Dana 22. prosinca 2019. s početkom u 20 sati održan je adventsko – božićni koncert u crkvi franjevačkog samostana na Trsteniku.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Adventski koncert

U nedjelju 22. prosinca 2019. g., dok dogorijeva i posljednja adventska svijeća, u crkvi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu održan je prigodni adventski koncert. Opširnije: subicevac.hr

 
Sinj: Novi broj lista Gospa Sinjska

Sinj - Božić, 2019.

 
Dubrava: Humanitarni božićni koncert

Franjevačka mladež Gospe od Zdravlja iz Dubrave (Šibenik) organizirala je humanitarni božićni koncert koji se održao u nedjelju, 22. prosinca 2019.godine s početkom u 19 sati. Opširnije: zupagospavangrada-sibenik.hr

 
Imotski: Novi broj župnog lista

Imotski - Božić, 2019.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas986
Ovaj mjesecOvaj mjesec45801
UkupnoUkupno7512634

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 74