Zagreb: Sjednica Južnoslavenske konferencije franjevačkih provincijala

Na sjednici su sudjelovali provincijali iz Hrvatske, BiH i Slovenije. Raspravljali su o novim izazovima u redovničkoj formaciji, utvrdili plan susreta s generalnom upravom Reda (Split, rujan 2011.), pozabavili se obilježavanjem 25. obljetnice molitvenog susreta "Duh Asiza" i 800. obljetnice utemeljenja reda klarisa, mogućnostima što učinkovitijeg animiranja vjernika za doček pape Benedikta XVI. u Hrvatskoj.

Na kraju prvog dana zasjedanja predsjednik JKFPM fra Željko Tolić u zajedništvu s drugim provincijalima predvodio je u crkvi Bezgrešnog začeća BDM svečanu misu na kojoj se posebno molilo za duhovna zvanja. Sudjelovali su članovi FSR-a i FRAMA-e te drugi pokreti i udruge koji djeluju pri samostanu. Nakon mise predstavili su se u prigodnom programu u samostanskoj dvorani. Predstavljen je i rad Vicepostulature "Fra Leon Petrović i 65 subraće" (Široki Brijeg). O životu i radu samostanskog bratstva govorio je fra Draženko Tomić, gvardijan. Program u dvorani, kao i pjevanje i podvorbu u crkvi, vodili su hercegovački i zadarski franjevački bogoslovi.

Uz predsjednika JKFPM fra Željka Tolića (Split) na sjednici sudjeluju fra Ivan Sesar (Mostar), fra Željko Železnjak (Zagreb), fra Josip Sopta (Zadar), fra Stane Zore (Ljubljana), fra Marijan Karaula (Sarajevo) i fra Nikola Vukoja (tajnik). Na otvorenju sjednice nazočili su fra Ljudevit Maračić (OFMConv.), fra Ivica Petanjak (OFMCap) i fra Marko Medo (TOR). U radu sudjeluje i fra Ernest Siekierka iz Rima, savjetnik generalnog ministra.

Na sjednici JKFPM pohvaljena je već uvriježena praksa da franjevački bogoslovi svih ogranaka imaju zajedničku jednomjesečnu pripravu za doživotne zavjete. Određeno je se od ove godine prvi tjedan susreta odvija u Aiszu kako bi kandidati na izvoru upoznali temelje franjevačke duhovnosti. Druga dva tjedna će pod vodstvom kompetentne i iskusne braće provjeravati dosadašnji život i bolje upoznavati franjevački identitet kako bi se po doživotnim zavjetima mogli odgovorno zauvijek posvetiti Bogu, Crkvi i ljudima. Završni tjedan bit će duhovne vježbe. Istaknuta je činjenica kako franjevačke provincije još uvijek imaju zadovoljavajući broj zvanja.

(Izvor: IKA)

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas457
Ovaj mjesecOvaj mjesec22652
UkupnoUkupno7637530

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49