Knin: Obećanja u Frami i vizitacija braće

U nedjelju, 22. siječnja 2012. godine u 18 sati, u crkvi Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta, 33 mladića i djevojaka primljeni su ili dali obećanja u Franjevačkoj mladeži u Kninu. Slavlje je predvodio fra Damir Ćiro Čikara, župni vikar u Šibeniku na Šubićevcu, a u koncelebraciji su bili vizitator fra Viktor Papež, gvardijan i župnik fra Petar Klarić, župni vikar i duh. asistent Frame fra Ivan Lukač.

.

.

Na početku slavlja fra Petar Klarić je pozdravio fra Viktora Papeža (Ljubljana-Slovenija) i njegova tajnika fra Šimuna Čovu. Vizitator fra Viktor u svojoj provinciji vrši službu gvardijana i župnog vikara, a vršio je i službu provincijala. Vizitator je gvardijanu zahvalio na riječima pozdrava i izrazio zadovoljstvo sudjelovanja na euharistijskom slavlju, naglasivši, kako je ovo bio prvi put da je nazočio primanju i davanju obećanja mladih u Franjevačku mladež. U slavlju su sudjelovali i članovi Frama iz Šibenika i Drniša koji su nastavili zajedničko druženje u samostanskoj dvorani.

Dolazak u samostan i vizitacija

Za vrijeme poklona Presvetom Oltarskom Sakramentu u crkvi Sv. Ante braća su izmolili franjevačku molitvu i zapjevali „Spasitelju dobri Isukrste...“ Vizitator je zatim pozdravio svu braću i izrazio radost dolaska u franjevačko bratstvo u Kninu.  

U ponedjeljak, 23. siječnja 2012. godine, nakon molitve Jutarnje i euharistijskog slavlja u crkvi sv. Ante, vizitator je započeo s kanonskom vizitom braće koja pripadaju samostanu i samostanskom okružju: fra Petar Klarić, gvardijan; fra Danko Glibotić, župnik Kijeva, samostanski vikar i diškret; fra Josip Grgić, bolnički kapelan; fra Ivan Lukač, diškret, župni vikar i vojni kapelan; fra Božo Mandarić, župni vikar; fra Ante čavka, župnik Vrpolja; i fra Nedjeljko Knezović, župnik Udbine i Podlapače.

Na završetku je vizitator rekao braći: Zahvaljujem iskreno za bratski prijem. Zahvaljujem i na lijepom bogoslužju na kojem sam sudjelovo. Danas sam se susreo s vama braćom. Bili ste otvoreni i spremni za razgovor, tako da imam jako pozitivnu sliku o vašoj obitelji i zajednici ovdje. Radite puno i dobro. Ostanite na toj liniji. Budite i dalje blizu ljudima i dalje aktivni na pastoralnom, apostolskom i karitativnom području. Uvjeren sam da je danas ponovno došlo vrijeme za nas franjevce jer nas potrebuje Crkva možda više nego u prošlosti da budemo franjevci za ljude što kaže papa Benedikt XVI.: 'Vi ste uvijek bili ljudski i ostanite i dalje ljudski fratri'. Kontakt s ljudima je za nas životno opredjeljenje i nemojmo izgubiti taj duhovni kontakt s njima. Ako ga izgubimo, šta nam onda ostaje? Samo zidovi. Nastojmo živjeti našu franjevačku karizmu u današnjem svijetu. Neka bude puno strpljenja, razumjevanja i Božjega blagoslova. Hvala na svemu.“, završio je vizitator. Vizitator je, prije odlaska iz Knina, obišao i gradilište na kojem se gradi nova crkve i duhovni centar.

PK

 

.
.
.
.
.
.
.

.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas490
Ovaj mjesecOvaj mjesec17259
UkupnoUkupno7632137

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33